Як зробити Соковитий сливовий пиріг з безе простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
500г стиглих слив
130г вершкового масла
3 яйця
цукру 90г
230г борошна
50мл молока
1 год л кориці, ванілін, щіпка солі
5 г розпушувача
Для безе:
2 білка
75 г цукрової пудри
Щіпка солі
Соковитий сливовий пиріг з безе покроковий рецепт
1. Сливи розрізати на половинки і видалити кісточки. Вершкове масло розтопіть. Збийте яйця з цукром, корицею, ваніллю і сіллю в світлу пишну піну. Продовжуючи збивати, частинами додайте тепле вершкове масло. З’єднайте борошно і розпушувач, вмішайте частинами тесто.
2. Влийте молоко і перемішайте до однорідності. Консистенція повинна бути такою, щоб тісто повільно стікало з ложки. Увімкніть духовку на 180°. Розподілите половину тіста ложкою по дну форми. (Моя форма 24см). Викладіть половину злив зрізом вниз.
3. Розподіліть другу половину тіста зверху і викладіть інші сливи зрізом вгору. Поставте в духовку. Приблизно через 20 хвилин, коли пиріг почне присмажуватися, починайте збивати білки з дрібкою солі. Коли ви будете розподіляти зверху меренгу, пиріг повинен бути майже готов.
4. Перевірити готовність зубочисткою по центру, вона повинна виходити сухою. Дістаньте пиріг, розподіліть меренгу. Необов’язково використовувати кондитерський мішок. Просто ложкою теж буде красиво.
5. Відправте в духовку ще на 5-10 хвилин, поки меренга зверху не підсмажиться. (Загальний час випікання до меренги + з нею ~ 40-45 хвилин)