Солоні кавуни в банках на зиму шматочками смачно

Як зробити швидкі Солоні кавуни в банках на зиму шматочками смачно у 3-літрових банках простий рецепт 🍉 Здається тут давно не було рецептів 😅 сезон закруток підходить до кінця, треба швидше крутити, поки є порожні банки.

Інгредієнти

Інгредієнти на 3 літрову банку:

Один середній кавун
2 л води
3 ст л цукру
1 ст л 9% оцту
3 год л солі
1 год л запашного перцю горошком

Солоні кавуни в банках на зиму шматочками смачно покроковий рецепт

1. Кавун ріжемо, очищаємо від шкірки, серединку з’їдаємо. М’якоть ріжемо довільними шматочками. Банки стерилізуємо звичним способом. На дно висипаємо перчик, щільно укладаємо скибочки кавуна. Кип’ятимо воду і заливаємо кавун. Залишаємо на 20 минут.
2. Зливаємо воду і кип’ятимо, заливаємо кавуни другий раз. На цьому етапі ягода у мене сильно осіла і щоб не крутити на зиму один розсіл, я з однієї банки в іншу до верху поклала шматочки арбуза.
3. В результаті з двох трійок вийшла одна трійка і одна полторашка. На третій раз засипаємо в банки цукор, сіль, додаємо оцет, заливаємо киплячою водою і закатуємо під стерилізовані крышки.