Спагетті букатіні з помідорами і щековиной на сковороді

Букатіні алла Аматрічана рецепт. Одразу два гучних рецепта римської пасти у мене сьогодні в блозі! У сторіс паста алла грича і аматрічана тут, перед вами. Як зробити Спагетті букатіні з помідорами і щековиной на сковороді рецепт простий. І там, і там використовують гуанчале (щековину) – дуже жирний і запашний шматочок свинини. Його ви можете замінити на грудинку. А ще ми додали гуанчале в продуктовий набір 4 @ , з сьогоднішнього дня приймаємо замовлення на посилки, на них вже черга. Подробиці у сторіс)) ⠀ ⠀

Інгредієнти

на 4 порції:

• 400гр пасти (традиційно «букатіні» – товсті спагетті з отвором всередині)
• 400гр помідорів у власному соку (або томатної пасати)
• 200гр щековины (гуанчале, альтернативою може бути в’ялена грудинка)
• 70 гр тертого сиру (традиційно готують з пекоріно, але допустимо і з пармезаном або будь-яким іншим твердим сиром)
• біле вино (за бажанням)
• сіль, чорний перець
• оливкова олія
• гострий перець (за бажанням)

Спагетті букатіні з помідорами і щековиной на сковороді покроковий рецепт

1. Нарізати щековину (сало) на невеликі шматочки. Потомити їх разом з гострим перцем на оливковій олії на невеликому вогні близько 5-7 хвилин до прозорості і характерного хрускоту. Полити білим вином і випарувати алкоголь на максимальному огне.

2. Відкласти щековину (сало) в сторону, гострий перець прибрати. У ту ж сковороду додати помідори у власному соку, розім’яти їх виделкою, посолити, поперчити і тушкувати на невеликому вогні хвилин 10-15.

3. Зварити пасту до стану «аль денте». Додати до томатів щековину(сало) і пасту, добре перемішати. При необхідності додати трохи води, в якій варилася паста, щоб домогтися консистенції соусу. Вимкнути вогонь. При подачі рясно посипати тертим сыром.

Відео рецепт 👇