Старовинний Паска бабусі Таїсії від Енді Шеф

Паска, який точно вийде у усіх від andy chef 😍 Як зробити Старовинний Паска бабусі Таїсії від Енді Шеф простий рецепт.

Інгредієнти

У мене вийшло 4 великих паски

▪️550г борошна
▪️14г сухих дріжджів швидкодіючих
▪️300г цукру 1 пакетик ванільного цукру
▪️125мл теплого молока
▪️250г сметани 20%
▪️200г вершкового масла (розтопити, остудити)
▪️3 великих яйця + 3 жовтки
▪️1/2 ч. л. солі
▪️230г родзинок

Глазур:
▪️1 білок
▪️1 ст. л. лимонного соку
▪️150-200г цукрової пудри

Старовинний Паска бабусі Таїсії від Енді Шеф покроковий рецепт

1. Опара: У миску додаємо дріжджі, 1ст.л.цукру із загальної маси, тепле молоко, розмішуємо. Потім 100г борошна, перемішуємо віночком до однорідності. Накриваємо плівкою або рушником, даємо піднятися 20-30хв в теплі. В окремій мисці змішуємо яйця, жовтки, цукор, ванільний цукор, сіль. Збиваємо до білої пишної пены.

2. Додаємо сметану, остигле розтоплене масло. Перемішуємо. Просіваємо ще 250г борошна, знову ретельно перемішуємо. Додаємо опару, заважаємо акуратно і швидко. Знову накриваємо плівкою і залишаємо на годину. Родзинки промиваємо і заливаємо міцним чаєм з лимоном на 10 мин.

3. Зливаємо рідину, просушуємо. У тісто додаємо борошно, ретельно перемішуємо кілька хвилин. Додаємо родзинки (можна присипати борошном його) в тісто, перемешиваем.

4. Розподіляємо тісто по формах, заповнюючи на 1/3. Накриваємо і даємо піднятися ще 30-40хв. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку при 180г 35-45 мин.

5. Для глазурі до білка додаємо лимонний сік, потім поступово підсипаємо пудру, збиваємо. Занурюємо остиглі паски в глазур. Зберігати паски можна в пакете.

Відео рецепт 👇