Як смачно зробити Суфле торт Пташине Молоко простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. В 60-80 роки минулого сторіччя торт Пташине молоко користувався шаленою популярністю і був бажаним в кожному будинку. Щоб купити торт Пташине молоко, потрібно було вистояти кілька годин у черзі, а рецепт тримався в строгому секреті.
Інгредієнти
Тісто:
Борошно – 1 склянку
Жовтки яєчні – 7 штук
Цукор – 0,5 склянки
Масло вершкове – 100 гр.
Молоко – 30 мл
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Суфле:
Желатин – 20 грам + 120 мл. води
Цукор – 100 гр.
Масло вершкове – 170 грам
Згущене молоко – 250 грам
яєчні Білки (холодні) – 7 штук
Цукор – 70 гр.
Глазур:
Шоколад гіркий – 1 пачка
Рослинне масло – 2 ст. л.
Суфле торт Пташине Молоко покроковий рецепт
1. Тісто:
цукром Жовтки збити до твердих Піків, додати вершкове масло кімнатної температури збити 3 – 4 хвилини. Борошно просіяти, додати ванілін і розпушувач, поступово ввести вічне масу. Випікати формі при 180° с приблизно 15 хвилин, готовий бісквіт остудити і розділити на дві частини (можна приготувати відразу два тортика як зробила це я).
цукром Жовтки збити до твердих Піків, додати вершкове масло кімнатної температури збити 3 – 4 хвилини. Борошно просіяти, додати ванілін і розпушувач, поступово ввести вічне масу. Випікати формі при 180° с приблизно 15 хвилин, готовий бісквіт остудити і розділити на дві частини (можна приготувати відразу два тортика як зробила це я).
2. Суфле:
Желатин залити водою, залишити набухати (приблизно 20 хвилин) тим часом підготуємо білкову масу і крем). Вершкове масло збиваємо до білого, вливаємо згущене молоко. Масло і згущене молоко повинні бути кімнатної температури. Білки збити з цукром до твердих піків. Додати лимонну кислоту в кінці і збити ще 2-3 хвилини. До білковий масі додати розтоплений желатин з цукром, збити пару хвилин. Додати крем згущене молоко – масло, збити , або перемішати. Суфле готово.
Желатин залити водою, залишити набухати (приблизно 20 хвилин) тим часом підготуємо білкову масу і крем). Вершкове масло збиваємо до білого, вливаємо згущене молоко. Масло і згущене молоко повинні бути кімнатної температури. Білки збити з цукром до твердих піків. Додати лимонну кислоту в кінці і збити ще 2-3 хвилини. До білковий масі додати розтоплений желатин з цукром, збити пару хвилин. Додати крем згущене молоко – масло, збити , або перемішати. Суфле готово.
3. Збірка:
Викладаємо бісквіт в кільце для складання, ацетатний лист, або пергамент викласти навколо бісквіта. Влити суфле і відправити на 2-3 години в холодильник до застывания.
Викладаємо бісквіт в кільце для складання, ацетатний лист, або пергамент викласти навколо бісквіта. Влити суфле і відправити на 2-3 години в холодильник до застывания.
4. Глазур:
Шоколад розтопити в мікрохвильовці, обов’язково короткими імпульсами, додати рослинне масло, перемішати. Готовою глазур’ю полити глазур’ю тортик і розподілити. Прибрати в холодильник на 15 хвилин, тортик готов.
Шоколад розтопити в мікрохвильовці, обов’язково короткими імпульсами, додати рослинне масло, перемішати. Готовою глазур’ю полити глазур’ю тортик і розподілити. Прибрати в холодильник на 15 хвилин, тортик готов.
Відео рецепт 👇