Як смачно зробити Суп Харчо з рисом, м’ясом, помідорами і горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
* М’ясо – 700 р.
* Цибуля – 1 в бульйон і 2 в піджарку
* Помідори у соку – 400 г
* Ткемалі – 3 ст. л.
* Аджика – 1 ст. л
* Хмелі – сунелі – 1 ч. л.
* Горіхи волоські – 70 р.
* Рис – 2 ст. л на літр бульйону
* Зелень
* Цукор – 1 ч. л.
* Часник – 3 зубчики
* Перець гострий на смак
* Лавровий лист
Суп Харчо з рисом, м’ясом, помідорами і горіхами покроковий рецепт
1. Перед приготуванням половинки цибулини я підсмажую на сухій сковороді. Так під час варіння аромат лука зберігається краще. ✅ В каструлю з водою опускаю м’ясо, цибулю. Ставлю варитися на маленькому вогні 1,5 години. Солю в кінці, коли м’ясо майже готове. В ідеалі звичайно краще готувати харчо на яловичині і перед варінням м’ясо обсмажити. Кажуть так вкуснее.
2. Готую піджарку. Обсмажую цибулю до м’якості на рослинному маслі. Додаю хмелі-сунелі і помідори у власному соку. Обов’язково соус ткемалі додаю і готову аджику. І 1 ч. л. цукру.(забула сказати про це у відео) Волоські горіхи обсмажую на сковорідці, подрібнюю і додаю в поджарку.
3. Коли м’ясо вже готове, виймаю його, а бульйон обов’язково проціджую. У проціджений бульйон опускаю промитий рис. З розрахунку на 1 літр бульйону 2 ст. л. рису. М’ясо ріжу на шматочки і перекладаю назад у кастрюлю.
4. Туди ж відправляю піджарку, гострий перець і лавровий лист. Томлю 15 хвилин, на середньому вогні. В самому кінці кладу зелень і дрібно рубаний чеснок.
Відео рецепт 👇