Суп том ям в домашніх умовах з креветками на кокосовому молоці

Самий легкий і швидкий рецепт Супу тому яма в домашніх умовах з креветками на кокосовому молоці 🦐.

Інгредієнти

дивіться нижче

Суп том ям в домашніх умовах з креветками на кокосовому молоці покроковий рецепт

1. Цибулю, часник і селеру обсмажити на кунжутній олії (можна на оливковій) до м’якості. Потім додаємо курячий або рибний бульйон (200-250 мл) і кокосове молоко 400 мл (у мене кокосове молоко в залізній банці Aroy-D). Доводимо до кипіння. В супермаркетах продаються вже готові основи для супу Том-Ям (наприклад: Sen Soy або Aroy-D). Я додаю 2 упаковки таких основ (вони йдуть по 50 і 80 гр соотвественно).

2. Все добре розмішуємо. Додаємо очищені креветки. Ще можна додати червоної рибки, мідії, кальмари або гребінець. Потім додаємо деревні гриби (попередньо замочені в окропі). Їх можна замінити вешенками, печерицями або грибами шиітаке. *Свіжі гливи або печериці просто нарізати невеликими шматочками і додати в киплячий суп.

3. Помідори черрі нарізати на половинки і додати в суп. Варимо буквально 7-10 хвилин і вимикаємо. Додаємо свіжої кінзи. Рис потрібно відварити окремо. Суп подавати з часточкою лайма (видавити трохи соку лайма перед вживанням) і гілочкою свіжої кінзи. Рис до супу подавати в окремій чашці🍚 (додати в суп скільки хочеться).

Відео рецепт 👇