Суп з печериць з вершками

Як смачно зробити Суп з печериць з вершками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 1,5 л супу знадобиться:

– печериці 400 гр.
– 3 шт. картопля (250 гр. очищеної)
– лук 1 шт.
– часник 2 зубчики
– масло вершкове 40 гр.
– вершки 20-22% жирності 100 мл
– борошно 1,5 ст. ложки (25 гр.)
– сіль приблизно 1 ч. ложка
– перець за смаком
– мускатний горіх на кінчику ножа
– кріп свіжий, за смаком

Суп з печериць з вершками покроковий рецепт

1. Картоплю чистимо, ріжемо дрібними скибочками. Так само ріжемо печериці. Цибулю ріжемо як можна дрібніше. У суху каструлю (без додавання олії) всипаємо борошно, додаємо маленьку щіпку мускатного горіха і, помішуючи, прогріваємо протягом декількох хвилин. Мука повинна придбати легкий кремовий відтінок і горіховий аромат. Висипаємо борошно з каструлі і відразу ж закладаємо туди гриби. Посипаємо їх сіллю, перемішуємо. Під дією солі гриби почнуть виділяти рідину. Щоб прискорити цей процес, накриваємо каструлю кришкою на 1-2 минуты.

2. Потім знімаємо кришку, перемішуємо і продовжуємо випарювати рідина на сильному вогні. Як тільки грибний сік випарується, додаємо масло і цибулю. Перемішуємо, обсмажуємо до м’якості цибулі. Потім вливаємо 1 л гарячої води. Як тільки закипить – додаємо картоплю і варимо при помірному кипінні 10-15 хвилин (до готовності картоплі).

3. У вершки додаємо борошно і розтираємо, щоб не було грудочок. Вливаємо вершки з борошном в суп, перемішуємо. Додаємо кріп і подрібнений часник. Доводимо суп до кипіння і вимикаємо плиту. Даємо супу постояти 15 хвилин. Подаємо з меленим перцем і сухариками.