Сир моцарела з коровячого молока і оцту в домашніх умовах

БЕБІ МОЦАРЕЛЛА З 2-Х ІНГРЕДІЄНТІВ ЗА 30 ХВИЛИН 😍 Такої смачної моцарелли в магазині ви не купите 👌🏼 Сир моцарелла з коров’ячого молока і оцту в домашніх умовах простий рецепт. Вона ідеально підійде для будь-яких салатів, бутербродів, піци і т. д. Хочу бачити тих, кому подобається те, що я роблю! Для мене це дуже важливо 😘⠀

Інгредієнти

(~ 350 г готового сиру):
3 л свіжого домашнього молока
8-10 ст. л. столового оцту 9%.

Сир моцарела з коров’ячого молока і оцту в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Молоко нагріваємо до теплого стану (щоб заносячи палець – вам було гаряче, але ви могли тримати його в молоці і не обпектися). Вимикаємо вогонь і, постійно помішуючи, по 1 ст. л. додаємо оцет. Продовжуємо додавати, поки не відокремиться сир і світло-жовта сироватка. При цьому, не забуваємо перемішувати, збираючи сир в єдиний шарик.

2. Дістаємо і вичавлюємо зайву сироватку, постійно обходячи її. Тепер до сироватці додаємо 1 ст. л. солі (якщо любите солону моцарелу – додайте 2-3 ст. л.) і, помішуючи, доводимо до дуже гарячого стану і вимикаємо вогонь. Чим гаряче буде вода – тим краще буде тягнутися сир, тому краще одягти теплі + латексні перчатки.

3. Кладемо сир в гарячу сироватку і починаємо його розтягувати, але кожен раз дістаємо і знову занурюємо в гарячу сироватку. Моцарелла стане більш однорідною і эластичной.

4. Формуємо з неї один великий або багато маленьких кульок. Відразу занурюємо в крижану воду, щоб моцарелла стабілізувалася і охолола, після цього – насолоджуємося! *зберігати можна в розсолі до 5 дней.

Відео рецепт 👇