Як зробити смачний Тарт шоколадний пиріг з малиною рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Мука -125 р
Вершкове масло – 50 г
Цукрова пудра – 50 г
Сіль – щіпка
Яйце – 1 шт.
Малина – 200 г
для Ганаша
Вершки 33% – 225 р
Темний шоколад – 180 р
Глюкозний сироп – 23 р
Вершкове масло – 45 р
Тарт шоколадний пиріг з малиною покроковий рецепт
1. Яйце дістати заздалегідь, воно має бути кімнатної температури. Масло нарізати кубиками і дати трохи відійти. Борошно насипати гіркою на стіл, зробити в центрі колодязь, покласти в нього масло, цукрову пудру і сіль, перемішати їх кінчиками пальців. Поступово додавайте борошно з країв, перетираючи між пальцями. Повинна вийти дрібна крихта. Знову зробити колодязь і розбити в нього яйце. Перемішати з борошняною крихтою, щоб тісто зібралося в ком.
2. Тепер треба швидко вимісити тісто підставою долоні, поки воно не стане однорідним і еластичним. Сформуйте товстий корж, загорніть тісто в плівку і приберіть в холодильник на пару годин. Робочу поверхню присипати борошном і розкачати тісто в коло товщиною 2-3 мм, а потім застелити їм форму 20 см (висотою 2.5 см). Відправити в холодильник на 20-30 хвилин. Духовку розігріти до 190°С.
3. Дно основи наколоти виделкою, застелити папером для випічки (поверх тіста) і насипати в неї суху квасоля або боби – так ми не дамо тісту роздутися. Випікати основу 20 хвилин, потім прибрати папір з бобами і піч ще 5-7 хвилин. Основа повинна підрум’янитися, а краї вже подзолотятся. Дати трохи охолонути, дістати з форми і повністю остудити. Приготуйте ганаш. У сотейнику доведіть до кипіння вершки, зніміть з вогню, додайте шоколад і клюкозу.
4. Продовжуючи заважати, додайте шматочки масла. Пробийте масу блендером, уникаючи утворення бульбашок. * Якщо у вас немає глюкозного сиропу, його можна замінити на патоку. На пісочну основу вилийте трохи ганаша, просто покрити дно, викладіть малину і зверху заповніть ганашем по краю. Дайте охолонути і приберіть в холодильник на 3-4 години. Подавайте зі свіжою малиною 🙂