Тарт з карамеллю і горіхами

Як смачно зробити Тарт з карамеллю і горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для основи:
▫️40 гр вершкового масла
▫️40 гр цукрової пудри
▫️1 жовток
▫️1 ст. л. води
▫️Щіпка солі
▫️½ ч. л ванільного екстракту
▫️75 гр борошна екстра

Для начинки:
▫️125 гр волоських горіхів
▫️1 ст. л. води
▫️140 гр цукру
▫️90 мл вершків 33-35%

Тарт з карамеллю і горіхами покроковий рецепт

1. Для основи розтираємо все інгредієнти, крім води пальцями до великих пластівців. Додаємо воду і вимішуємо до об’єднання інгредієнтів. Як тільки вийшло однорідне тісто прибираємо в холодильник до застигання масла. Розминаємо тісто руками або качалкою, швидко розкачуємо і переносимо в форму.

2. Притискаємо тісто до бортикам, зрізаємо надлишки, наколюємо дно виделкою і прибираємо в морозилку на 20-25 хвилин. Випікаємо основу близько 15 хвилин при 170°C. Основа повинна злегка зарум’яниться. Підсушуємо волоські горіхи в духовці при 150°C 10 хвилин. Для карамелі нагріваємо на середньому вогні цукор з водою, поки він стане бурштинового цвета.

3. Можна злегка помішувати виделкою або лопаткою. Вливаємо в карамель гарячі вершки і варимо, поки карамель повністю об’єднається з вершками. Викладаємо в остигнула основу волоські горіхи, заливаємо гарячою карамеллю і охолоджуємо в холодильнику 1 годину. Нарізаємо на шматочки і насолоджуємося! Готуйте із задоволенням, відзначайте мене в сториз і bon appétit!

Відео рецепт 👇