Тістечка пісочні смужки з повидлом як раніше в СРСР

ВОНИ ПІДКОРИЛИ Всіх ДІТЕЙ СРСР! НА СТОЛІТТЯ! Як зробити легендарні тістечка пісочні смужки з повидлом як раніше в СРСР простий рецепт! Смужка “ШКІЛЬНА” ХІТ на всі часи! Смужка ШКІЛЬНА з повидлом! Діти летіли на переміну за ними в шкільну їдальню. Ніжне пісочне тістечко з яблучним повидлом. Печиво з начинкою. Рецепти. Випічка до чаю.

Інгредієнти

На ~8 штук (~660г):

Тісто:
– 130г вершкового масла
– 70г цукру
– 2/3 яйця
– 70 мл кефіру
– 1/3 ч. л соди
– 220г борошна
щіпка солі, ваніліну

Крихта:
– 10г вершкового масла
– 10г цукру
– 30г борошна

Тістечка пісочні смужки з повидлом як раніше в СРСР покроковий рецепт

1. Також будь густе повидло для начинки. 1/3 яйця для змащування смужок перед випічкою. Розм’якшене вершкове масло збити з цукром, сіллю і ваніліном до пишної світлої массы.

2. Додати 2/3 яйця, кефір, змішаний з содою. Перемішати. В два етапи всипати борошна і акуратно перемішати лопаткою, а потім руками. Тісто накрити і прибрати в холодильник . Для крихти змішати масло, цукор і борошно. Тісто розкачати в пласт і вирізати прямокутники 5×9см.

3. На половину з них викласти повидло, прикрити залишилися прямокутниками. Викласти на деко. Змастити рештою яйцем і посипати крошкой.

4. Випікати в добре розігрітій до 180°С духовці ~ 20-25 хвилин. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки.