Тістечко Анна Павлова домашнє простий рецепт. Хрустка зовні і всередині м’яка, з шапочкою злегка солонуватого повітряного крему. Загалом, по суті це той же меренговый рулет: ті ж складові, тільки інакше зібраний. Мені здається, для літа ідеальні саме такого плану десерти, без тесту і з великою кількістю свіжих ягід) Я готувала на швейцарській меренге, не лякайтеся, в ній немає нічого складного, тільки трішки більше рухів, ніж у французькій.
Інгредієнти
на 6 порцій:
⠀
• Білки – 150 г (~5 яєць С1)
• Цукор – 300 г
• Лимонний сік – ч. л.
• Вершковий сир – 300 г
• Цукрова пудра – 40 г
• Вершки 33-35% – 50 г
• конфітюр Полуничний – за бажанням
• Фісташки і м’ята для прикраси
Тістечко Анна Павлова домашнє покроковий рецепт
1. У велику миску, додаємо білки і цукор. Ставимо на водяну баню і перемішуємо вінчиком, поки не розчиняться всі крупинки цукру. (Масу доводимо до 50-70°). Додаємо лимонний сік, збиваємо на високій потужності до твердих піків і охолодження массы.
2. Перекладаємо меренгу в кондитерський мішок, відсаджуємо тістечка. Можна викласти масу ложкою, якщо немає мішка, і зробити лунки для начинки. Прибираємо в духовку на 80° на 2 часа.
3. Збиваємо сир, цукрову пудру і вершки до пишної однорідної маси. В лунку меренги викладаємо начинку (дрібно нарізану полуницю або конфітюр), потім шапочку крему, прикрашаємо полуницею, і фісташками мятой.