Хочу з Вами поділитися перевіреним рецептом еклерів, впевнена, що вийдуть у кожного👌 ⠀ На різних фотографіях можливі варіанти оформлення, і на мій погляд, вони всі прекрасні!!! ⠀ Засмаглі, з тонкими стінками і великою порожниною!!! Як зробити Тістечка еклери в домашніх умовах покроковий рецепт.
Інгредієнти
Вода 100мл
молоко 150мл
150гр Борошно
вершкове Масло-100гр кімнатної температури
Яйця 4 шт ( С0)
Тістечко еклери в домашніх умовах покроковий рецепт
1. В сотейнику з товстим дном наливаємо воду, молоко і додаємо масло, масло тане і доводимо до активного кипіння ⠀ Суміш в сотейнику закипіла і одномоментно всипаємо все борошно і заварюємо її. Постійно помішуємо, намагаємося що б не було грудочок. Наша “заварка” збирається в грудку і відходить від стінок, на дні утворюється плівка. ⠀
2. Знімаємо з вогню і охолоджуємо «Заварку», перекладаємо в діжу міксера і на мінімальній швидкості з насадкою лопатка перемішуємо тісто. ⠀ 5. Яйця розбити в окрему миску і злегка збити віночком або вилкою. Вводимо яйця маленькими порціями в тісто і злегка збільшуємо швидкість. Яйця поступово втручаються в тісто і воно стає рідшим небагато. ⠀ Добиваємося консистенції тесту «ліниво стікає з лопатки, залишаючи «трикутники»
3. Дуже рідке тісто це погано, намагаємося перевіряти на лопатці. Перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо насадкою для еклерів ⠀ Випікаємо при температурі 180 с⁰ 15 хвилин, потім знижую температуру до 160с⁰ і печу ще 15 хвилин. ⠀ Наші эклерчики готові!!! А тепер начинити кремом, вмочити в глазур, фарбувати по своєму смаку і приємного апетиту!