Як зробити Томатний соус релиш на зиму в банках простий рецепт. Томатний релиш це щось особливе, дуже літній і абсолютно застрельное — кажу вам зі знанням справи, так як роблю його влітку постійно. Взагалі рецептів релишей дуже багато, від американо-канадської класики з маринованих огірків і балканського айвара до італійської мостарды та індійських чатні.
Овочі, фрукти, кількість цукру або інших інгредієнтів може змінюватися хоч як, але одне залишається незмінним — це дуже смачно. Гамбургери, сендвічі, до м’яса, котлет, до сиру або просто так, тут як кажуть на смак і колір. У сезон помідорів релиш треба робити обов’язково, тим більше, що при бажанні його можна «закрутити» про запас.
Овочі, фрукти, кількість цукру або інших інгредієнтів може змінюватися хоч як, але одне залишається незмінним — це дуже смачно. Гамбургери, сендвічі, до м’яса, котлет, до сиру або просто так, тут як кажуть на смак і колір. У сезон помідорів релиш треба робити обов’язково, тим більше, що при бажанні його можна «закрутити» про запас.
Інгредієнти
500 гр різних помідорів
1 цибулю ~ 100 гр
25 гр оливкової олії
1 ст ложка зернистої гірчиці
1 ст ложка каперсів (або дрібно нарізаних маринованих огірків)
1 ст ложка бальзамічного оцту
2 ст ложки цукру
1 зубчик часнику
1/2 год ложки копченої паприки або чилі
сіль, суміш з 5 перців, петрушка за смаком
Томатний соус релиш на зиму в банках покроковий рецепт
1. Помідори і цибулю нарізати невеликими кубиками (черрі можна просто розрізати навпіл або на 4 частини в залежності від розміру), посолити і залишити на 30 хвилин, щоб помідори пустили сок.
2. Злити всю рідину або відкинути на сито, після чого перекласти помідори в сотейник (утворився сік можна використовувати для маринадів, перелийте його в баночку і приберіть в холодильник). Додати оливкову олію, цукор, мелений перець і копчену паприку, постійно помішуючи, уварити на середньо-сильному вогні протягом 7-10 минут.
3. Додати гірчицю, дрібно нарізаний часник і каперси, зняти з вогню і дати охолонути. Додати бальзамічний оцет і дрібно нарізану петрушку, спробувати відрегулювати на сіль і сахар.
4. Релиш можна консервувати на зиму, але при цьому треба збільшити кількість солі і оцту. Не забудьте стерилізувати банки і кришки, я роблю це так: Вимити банки, налити на дно води на 1 см і поставити в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 3-4 хвилини, потрібно щоб вода закипела.
5. Акуратно за допомогою рушники вийняти банки, злити воду і дочекатися щоб випарувалася вся зайва волога на стінках. Кришки окремо прокип’ятити в ковшике з водою на плиті, в мікрохвильовку їх класти не можна так як вони металлические.