Томатний суп з вершками на курячому бульйоні простий рецепт. Показала чоловікові фото супу. Каже: “Изглежда страхотно! Напускам вдома!” (тренуємо з ним болгарська) Що в перекладі з болгарської має означати “Виглядає красивенно! Виїжджаю додому ” 🙂 Як би так😅: СТРАХОТНО – часто вимовляється з інтонацією захоплення і означає ПРЯМ ДУЖЕ ДОБРЕ 😛 ГАРНО, ЧУДОВО! СМАЧНО! (залежить від контексту, але “страхотной” може бути і жінка і погода і суп! ) Якщо вам сказали , що ви страхотны: радійте! Це болгарський комплімент 😊
Інгредієнти
1 кг помідори (краще черрі )
1 червона цибулина
1 головка часнику
300 мл курей.бульйону (або овочевого або води)
150 мл вершків (опціонально можна замінити на ЩЕ бульйон)
45мл олії оливкової
свіжий базилік
сіль
перець
Томатний суп з вершками на курячому бульйоні покроковий рецепт
1. Складаємо помідори в деко для запікання, червоний лук ріжемо на 1/4 , складаємо на деко. Додаємо улюблені спеції, рослинне масло, перемішуємо. У головки часнику відрізаємо верхівку , укладаємо у форму для запікання зрізом вверх.
2. Солимо, відправляємо в духовку на 35-40 хвилин. У овочів повинен з’явитися місцями присмажений край. Для отримання бульйону можна відварити курячі кісточки, можна розвести з водою “курячий кубик” відомої марки, можна обсмажити на високій температурі морква, селера, цибуля, часник, перець горошком , а потім отварить.
3. А можна взяти просто водичку – загалом дійте на свій смак. Тепер з часнику видавлюємо зубчики, додаємо бульйон (можна ще й вершки – тоді смак буде ДУЖЕ НІЖНИМ – мені сподобалося БЕЗ вершків, дітям З вершками).
4. Пробиваємо блендером. Розливаємо по тарілочках, прикрашаємо свіжим базиліком, сухарями з білого хліба і томатами черри!