Торт Медовик з абрикосовим повидлом і сметанним кремом простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
Мед – 70 гр.,
Борошно – 300 гр.,
Цукор – 50 гр.,
Вершкове масло – 150 гр.,
Сода – 1 ч. л.,
Сіль – щіпка,
Яйця – 2 шт.,
Ваніль.
Крем:
Сметана – 700 гр. (30%),
Вершки – 200 мл(33%),
Цукрова пудра -70 гр.,
Желатин – 10 гр.,
Ваніль.
Торт Медовик з абрикосовим повидлом і сметанним кремом покроковий рецепт
1. Тісто:
З’єднуємо яйця з цукром і медом. Далі додаємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо масу. Потім гасимо соду оцтом, додаємо дрібку солі, з’єднайте з яєчною сумішшю і ставимо на водяну баню.
З’єднуємо яйця з цукром і медом. Далі додаємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо масу. Потім гасимо соду оцтом, додаємо дрібку солі, з’єднайте з яєчною сумішшю і ставимо на водяну баню.
2. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і знімаємо. Після, просіваємо борошно і замішуємо тісто. ▫Розкачуємо тісто в ковбаску і ділимо на 6-7 частин. Потім кожну з частин перекладаємо в форму і пальчиками розподіляємо (у мене d=22см), випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 3-5 минут.
3. Крем:
Все збиваємо і додаємо желатин. Ще раз перемішуємо!
Все збиваємо і додаємо желатин. Ще раз перемішуємо!
4. Збірка торта – корж, крем, абрикосове повидло (у мене власного приготування).