Торт Медовик зі сметанно заварним кремом

Як зробити смачний Торт Медовик зі сметанно заварним кремом простий рецепт 🍯 ⠀ Пройдемося по класиці.. Знаю, багато чекали мою версію цього десерту🤤 ⠀ І у мене він вийшов супер ніжний, ну прям таїть у роті🤤😍 ⠀ Ідеальний тортик на осінні, затишні чаювання (хотіла сказати затишні вечори, але тортик краще з ранку, девачкиииии)🍰☕️ ⠀ ⠀

Інгредієнти

сметанний крем Заварний:
Сметана – 500 гр
Цукор – 200 гр
Ваніль – 1 чл
Крохмаль – 30 гр
Яйце – 1 шт
Сіль – щіпка

Медові коржі:
Яйце – 2 шт
Цукор – 180 гр
Мед – 130 гр
Сода – 2 чл
Борошно ~ 500 гр
Вершкове масло – 60 гр

Торт Медовик зі сметанно заварним кремом покроковий рецепт

1. Спочатку приготуємо крем🧁 З’єднати сметану, цукор, яйце, крохмаль, ваніль і сіль. Добре все перемішати віночком, щоб не було грудочок і поставити на середній вогонь. Постійно помішуючи, варити масу до загусання, хвилин 7-8. Вона почне пузиритися і буде досить вязкая.

2. Накрити плівкою в контакт і залишити остигати, потім прибрати в холодильник. Крем виходить досить щільний, дуже смачний😍 Два в одному: і заварний і сметанний. ⠀ Для коржів у мисці змішати розтоплене вершкове масло, яйця, цукор і мед. Перемішати і поставити на водяну баню.
3. Помішуючи, тримати суміш на вогні, поки цукор не розчиниться і з’явиться яскравий запах меду. Додати соду і добре перемішати, маса буде пінитися. Зняти з плити і почекати, поки трохи охолоне. ⠀ В декілька заходів додати просіяне борошно. Спочатку перемішати віночком, а потім вимішувати руками.

4. Тісто буде трохи липнути – це ок. Загорнути його в плівку і прибрати в холодильник на 30-60 хвилин. Тісто там трохи схопиться і не буде липнути. ⠀ Розділити тісто на рівні частини, вийде приблизно 10 кульок по 90 грам. ⠀ Кожен розкачати між двома пергаментами і випікати при 200 градусів 3-4 минут.

5. До золотистого кольору. ⠀ Відразу після духовки надати форму чого завгодно, що завгодно і прибрати остигати, поки випікаємо следущий коржі. ⠀ Коли всі коржі готові, – можна збирати торт. Із залишків коржів зробити крихту і прикрасити тортик) Прибрати в холодильник на 4-5 годин і торт готовий!) ⠀

6. Зараз буде один нюанс! Я зробила занадто великий шар крему і торт не те, що просочився – він перепитался. Тому я трохи зменшила кількість крему в рецепті. ⠀ Насиченість медового торта залежить від меду. Вибирайте яскравий, смачний, насичений!

Відео рецепт 👇