Торт Мурашник на тертці без мясорубки

Обов’язково поділися рецептом з тими, хто любить цей знаменитий тортик і з тими, хто ще жодного разу його не пробував ❤️Як зробити Торт Мурашник на тертці без м’ясорубки рецепт простий.

Інгредієнти

Для тесту:
✅ олія слив. – 200 р
✅ яйце – 1 шт.
✅ цукор – 80 р
✅ молоко – 150 мл
✅ розпушувач – 10 г
✅ борошно – 500 г

Для крему:
✅ олія слив. – 200 р
✅ варена згущене молоко – 1 банка (380 г)

Торт Мурашник на тертці без м’ясорубки покроковий рецепт

1. Масло кімнатної температури збиваємо 1 хвилину, додаємо яйце збиваємо 1 хвилину, додаємо цукор – збиваємо 1 хвилину, додаємо молоко, збиваємо 1 хвилину. ⠀ Потім додаємо розпушувач, перемішуємо і починаємо поступово вводити борошно. Коли тісто стає щільним, перекладаємо його на горизонтальну поверхню і вимішуємо. Тісто виходить щільним, до рук не липне. ⠀

2. Формуємо грудочка з тіста, прибираємо в мішечок і в холодильник на 1 годину. А після – ще на 1 годину в морозильник. (якщо є можливість, можна прибрати тісто в холодильник навіть на добу)❄️ ⠀ Потім ділимо тісто на дві частини для зручності і натираємо його на крупній тертці. ⠀ Отриману стружку розкладаємо на пергамент на деко і випікаємо в духовці 30-40 хвилин при 180 ⁰С. 🤗 Тесту виходить багато, тому випікати його бажано в 2 етапи. ⠀

3. Коли тісто выпеклось і охололо, трохи подрібніть його руками, щоб крихта була різноманітною. ГОТУЄМО КРЕМ: масло кімнатної температури збиваємо 1 хвилину, додаємо згущене молоко і збиваємо ще 1 хвилину, доводимо до однорідності. ⠀ ЗБИРАЄМО МУРАШНИК 🤍 В ємності змішуємо весь крем з частиною подрібненого тіста і додаємо решту тесто.

4. Додаємо частинами і контролюємо, наскільки вологий або сухий він буде. У мене залишається приблизно 40 г крихти, за бажанням можна посипати тортик. ⠀ Збираємо масу у форму мурашника, прикрашаємо цівкою шоколаду, посипаємо маком. ⠀ Прибираємо в холодильник на кілька годин, а краще на ночь.

Відео рецепт 👇