Як зробити швидкий Торт на сковороді простий рецепт 🎉🔥 Смачний торт, який можна приготувати як на свято, так і просто для чаювання вдома😇 Я робила і шоколадний і звичайний, смачно в будь-якому вигляді. Якщо хочете такий тортик з темними коржами, дивіться тест.
Інгредієнти
Коржі:
🔸4 яйця
🔸400 мл молока від 2,5%
🔸120 гр цукру
🔸450 гр борошна
🔸5-6 ст. л рослинного масла
🔸щіпка солі
🔸6 гр розпушувача (2 ч. л)
🔸можна зробити шоколадний і додати какао – 3 ст. л, але в цьому випадку регулюйте кількість борошна, додайте спочатку 400гр).
Крем:
🔸500 мл вершків 33%
🔸500 гр маскарпоне або вершкового сиру
🔸100 гр цукрової пудри
Торт на сковороді простий покроковий рецепт
1. Готуємо тісто:
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до міцних піків. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо молоко, збиваємо, поступово просіваємо борошно в кілька етапів, додаємо розпушувач і сіль, потім масло. Перемішуємо обидві маси акуратно, щоб не опало. Смажимо коржі на сухій сковороді на середньому вогні з двох сторін. Остужаем.
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до міцних піків. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо молоко, збиваємо, поступово просіваємо борошно в кілька етапів, додаємо розпушувач і сіль, потім масло. Перемішуємо обидві маси акуратно, щоб не опало. Смажимо коржі на сухій сковороді на середньому вогні з двох сторін. Остужаем.
2. Для крему в холодній посуді холодних віночком збиваємо холодні вершки до густого стану (головне, не перевзбить), додаємо маскарпоне і пудру ще раз збиваємо до однорідності. Крем готов.
3. Збираємо торт у кондитерському кільці (розмір кільця підлаштовуємо під розмір коржів). Промазуємо коржі кремом (рясно) і відправляємо на просочення годин на 5.
4. Потім прикрашаємо за бажанням торт і можна пробувати) У мене шоколадна глазур🙈, але вона не особливо вийшла😅 Змішувала 150 гр вершків і 200 гр шоколаду. Можете скористатися іншим рецептом глазурі ☺️
Відео рецепт 👇