Як зробити Торт з шоколадним мусом, персиком та карамеллю простий рецепт.
Інгредієнти
І про торті. На обсяг форми ~ 1,2 кг
Бісквіт d 18см:
1 яйце С0
50 грам цукру
20 грам рослинного масла
30 грам Сметани/йогурту
40 грам борошна
15 грам какао
2,5 грама розпушувача
Хрусткий шар:
50 грам карамельного шоколаду
20 грам рослинного масла
15 грам вафельної крихти (часто додаю на око, дивіться по консистенції).
Компоті:
180 грам пюре персика
5 грамів пектину NH
20 грам цукру
1 ч ложка лимонного соку
80 грам нарізаного свіжого персика
Мус:
200 грам карамельного шоколаду
150 грам вершків (1)
250 грам вершків (2)
8 грам желатину 220 блум (замочити а 32 грамах води)
Торт з шоколадним мусом, персиком та карамеллю покроковий рецепт
1. Бісквіт d 18см:
Мій улюблений швидкий бісквіт, все змішуємо і випікаємо при температурі 165 градусів 25 хвилин. Підрізаємо за необхідності верхівку, прибираємо в плівку в холод
Мій улюблений швидкий бісквіт, все змішуємо і випікаємо при температурі 165 градусів 25 хвилин. Підрізаємо за необхідності верхівку, прибираємо в плівку в холод
2. Хрусткий шар:
Наносимо на бісквіт, подмораживаем.
Наносимо на бісквіт, подмораживаем.
3. Компоті:
В пюре додаємо пектин, змішаний з цукром, кип’ятити 1 хвилину, додаємо сік – кип’ятити 1 хвилину, всипаємо персик, виливаємо у форму, де будемо збирати торт. Даємо застигнути від 8 годин в морозилці. Підрізаємо края.
В пюре додаємо пектин, змішаний з цукром, кип’ятити 1 хвилину, додаємо сік – кип’ятити 1 хвилину, всипаємо персик, виливаємо у форму, де будемо збирати торт. Даємо застигнути від 8 годин в морозилці. Підрізаємо края.
4. Мус:
Першу частину вершків нагріваємо, розводимо в них желатин, виливаємо на шоколад, об’єднуємо. Паралельно збиваємо до м’яких пік другі вершки і все об’єднуємо. Готуємо мус прямо перед складанням. Виливаємо 2/3 Мусу, кладемо начинку, виливаємо 1/3 Мусу і накриваємо бісквітом з хрустким слоем.
Першу частину вершків нагріваємо, розводимо в них желатин, виливаємо на шоколад, об’єднуємо. Паралельно збиваємо до м’яких пік другі вершки і все об’єднуємо. Готуємо мус прямо перед складанням. Виливаємо 2/3 Мусу, кладемо начинку, виливаємо 1/3 Мусу і накриваємо бісквітом з хрустким слоем.
Відео рецепт 👇