Цветаевский яблучний пиріг на пісочному тісті і сметанним кремом в духовці простий рецеп. Головне – дати добре охолонути пирогу 👌🏻
Інгредієнти
Діаметр форми 24 см
250 грам борошна
100 грам вершкового масла
1 ч. л. розпушувача
2 ст. л. цукру
Щіпка солі
80 грам сметани (жирність не принципова
⠀
Начинка:
6 великих яблук (якщо маленькі – більше)
250 грам сметани
1 яйце
100 грам цукру (я додала ванільний)
15 грам кукурудзяного крохмалю
Цветаевский яблучний пиріг на пісочному тісті і сметанним кремом покроковий рецепт
1. Борошно, вершкове масло, розпушувач, цукор і сіль з’єднуємо, перетворюючи в крихту додаємо сметану, замішуємо і отримуємо еластичне тісто – даємо відпочити йому в холодильнику 15 минут.
2. У яблук знімаємо шкірку, нарізаємо тонкими слайсами, яблук має бути багато. Для заливки: сметану, яйце, цукор і крохмаль кукурудзяний збити до однородности.
3. Збираємо пиріг: розподіляємо тісто по формі, багато яблук і заливаємо сметанним кремом. ⠀
4. Випікати в духовці при 180* режим верх низ без конвекції близько 45-50 хвилин. Пиріг обов’язково добре остудить.
Відео рецепт 👇