Цветаевский яблучний пиріг на пісочному тісті і сметанним кремом

Цветаевский яблучний пиріг на пісочному тісті і сметанним кремом в духовці простий рецеп. Головне – дати добре охолонути пирогу 👌🏻

Інгредієнти

Діаметр форми 24 см

250 грам борошна
100 грам вершкового масла
1 ч. л. розпушувача
2 ст. л. цукру
Щіпка солі
80 грам сметани (жирність не принципова

Начинка:
6 великих яблук (якщо маленькі – більше)
250 грам сметани
1 яйце
100 грам цукру (я додала ванільний)
15 грам кукурудзяного крохмалю

Цветаевский яблучний пиріг на пісочному тісті і сметанним кремом покроковий рецепт

1. Борошно, вершкове масло, розпушувач, цукор і сіль з’єднуємо, перетворюючи в крихту додаємо сметану, замішуємо і отримуємо еластичне тісто – даємо відпочити йому в холодильнику 15 минут.

2. У яблук знімаємо шкірку, нарізаємо тонкими слайсами, яблук має бути багато. Для заливки: сметану, яйце, цукор і крохмаль кукурудзяний збити до однородности.

3. Збираємо пиріг: розподіляємо тісто по формі, багато яблук і заливаємо сметанним кремом. ⠀

4. Випікати в духовці при 180* режим верх низ без конвекції близько 45-50 хвилин. Пиріг обов’язково добре остудить.

Відео рецепт 👇