Як приготувати Ванільний пиріг з журавлиною і сметаною рецепт в духовці. Напевно один з моїх особистих фаворитів у розділі домашньої випічки. Повітряний ванільний бісквіт в поєднанні з кислою і нескінченно висвітлює журавлиною.
Інгредієнти
– журавлина 300 гр.,
– цукор 250 гр.,
– яйце куряче 2 шт.,
– масло вершкове 150 гр.,
– ванільний екстракт 1 ч. ложка або ванільний цукор 3 ч. ложки.
– борошно пшеничне высш. сорт 180 гр.,
– сметана 100 гр.,
– розпушувач 1 ч. ложка,
– сіль щіпка,
– сода 0,5 ч. ложки.
Ванільний пиріг з журавлиною і сметаною покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з 100 гр. цукру і дрібкою солі, додаємо 70 гр. м’якого вершкового масла, ванільний екстракт і сметану, добре перемішуємо. Просіваємо борошно з содою і разрыхлитем. Замішуємо тесто.
2. Залишився цукор і вершкове масло викладаємо в сотейник і тримаємо на вогні 3-9 хв, додаємо журавлину, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Викладаємо рівномірно у форму для запікання журавлину і акуратно заливаємо тестом.
3. Тісто має повністю покрити ягідний шар. Випікаємо при 180°С 40 хв. Вимикаємо духовку і тримаємо ще 10 хв. Перш ніж діставати пиріг з форми його краще охолодити до кімнатної температури, щоб ягідний шар схватился.