Варення з кабачка з лимоном і апельсином шматочками на зиму

Як зварити Варення з кабачка з лимоном і апельсином шматочками на зиму на зиму простий рецепт пальчики оближеш. Давно я вас не радувала чимось смачненьким! Ви любите варення? Я так. І як тільки на вулиці стає холодно, я поринаю у світ передноворічної метушні. Варення в цій метушні займає не останнє місце, вірніше чаювання з варенням Зараз хтось скаже рано, ще літо! А ні!.
Варення, ванни з ароматом кориці і меду, ялицеве і ялівцеве масло у лампаді, і ви не встигнете озирнутися, і він тут як тут – новий рік. Не вірите? Сьогодні 13 вересня, і начебто вчора діти пішли в школу. Як-то так.
І все ж про варення. Воно не просте, а саме, його головним інгредієнтом є кабачок! Їли таке? Це дуже смачно. Другий і третій інгредієнт цитрусові, я взяла лимон і апельсин. І, звичайно, цукор— пісок.

Інгредієнти

2 кабачка молодих без насіння, з ніжною шкіркою
2 лимона
1 апельсин
Цукор— пісок 1 кг

Варення з кабачка з лимоном і апельсином шматочками на зиму покроковий рецепт

1. 2 молодих кабачка без насіння, з ніжною шкіркою, тоді ви зможете їх просто помити, порізати або натерти на крупній тертці 2 лимона, я окремо потерла цедру, потім зняла шкірку і порізала. Лимон може давати гіркоту, вона повинна бути в варення приємною. 1 апельсин почистити і порізати Цукор— пісок 1 кг.
2. Ставите каструлю на невеликий вогонь— це потрібно для повного розчинення цукру і варіть. Тут ви повинні вибрати: варення або джем? Я робила джем і варила досить долго.

3. Три підходи по 30-35 хвилин. На варення достатньо і за 15 хвилин. Потім беремо звичайні банки з гвинтовими кришками. Я їх стерилізувала в посудомийці -75°для скла, перевірено, а ось кришки кип’ятила по-старому. У підсумку вийшло близько 1,5 кг джема.