Відкриваю для себе сезон варення. І хочу з вами поділитися простим рецептом варення з абрикосів з полуницею. 🍑🍓 Як зварити смачне Варення з полуниці і абрикосів на зиму домашнє простий рецепт.
Інгредієнти
стиглі абрикоси 2 кг
полуниця 300 грам
вода 100 мл
цукор 800-1000 грамів
Варення з полуниці і абрикосів на зиму домашнє покроковий рецепт
1. Абрикоси віддаю перевагу сорту Шалах, тому що вони самі солодкі. Вибираю м’які і стиглі абрикоси. Фрукти-ягоди мою, видаляють кісточки і хвостики.
2. Заливаю водою, засипаю цукром і залишаю до появи соку. Потім доводжу до кипіння і залишаю приблизно години на 2, потім повариваю хвилин 15-20 і знімаю пену.
3. Готове гаряче варення розкладаю в стерилізовані банки. Таке варення бажано зберігати в льосі холодильнике.