Як зробити смачний Великодній лимонно маковий кекс вінок рецепт простий.
Інгредієнти
ТІСТО:
▪️Борошно в/с – 410 гр.
▪️Цукор – 260 гр.
▪️Яйця З – 6 шт.
▪️Злив.масло – 300 гр.
▪️Цедра 1 лимона.
▪️Лимонний сік – 50-60 гр.
▪️Апельсинові цукати – 100 гр.
▪️Куркума – 1 / 3 ч. л.
▪️Розпушувач – 10 гр.
▪️Ванільний цукор – 15 гр.
▪️Мак – 30-40 гр.
▪️Сіль – щіпка.
ГЛАЗУР:
▪️Лимонний сік – 60 гр.
▪️Цукрова пудра – 100-120 гр.
Вага кексу – 1.500 гр.
Діаметр форми – 26 див.
Великодній лимонно маковий кекс вінок покроковий рецепт
1. Білки відділяємо від жовтків і розподіляємо по різних мисках. У жовтки додаємо вершкове масло кімнатної температури і збиваємо. Додаємо ванільний цукор, сік і цедру лимона, куркуму, сіль і мак. Перемішуємо. Борошно з’єднайте з розпушувачем і відправляємо в ємність з желтками.
2. Перемішуємо. Білки збиваємо з цукром до світлої маси, перелити в миску з іншими інгредієнтами. Перемішуємо. Додаємо цукати. Перемішуємо. Форму змащуємо вершковим маслом і припыляем мукой.
3. Перелити тісто, розрівнюємо і відправляємо в розігріту до 170-175 градусів духовку. Випікаємо 50-60 хв. Готовність перевіряємо шпажкою. Для глазурі з’єднуємо цукрову пудру і лимонний сок.
4. Як тільки дістали кекс – поливаємо його глазур’ю. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ. Декоруємо на свій розсуд. У нашому випадку ми прикрасили кекс секретної глазур’ю зі смаком сгущенки.