Вершкова паста з помідорами і шпинатом на вершках на сковороді

Вершкова паста з помідорами і шпинатом на вершках на сковороді простий рецепт.

Інгредієнти

Макарони гнізда 7шт
Вершкове масло-30г
Рослинна олія 1ст л
Черрі 250г
Шпинат 60г
Сушений часник 1/2 чл
Сіль
Вершки 10% 300г
Сир 80г

Вершкова паста з помідорами і шпинатом на вершках на сковороді покроковий рецепт

1. Макарони відварити в підсоленій воді відповідно до інструкції на упаковці. Залишити 1 ополоник води, в якій варилися макарони. Розігріти сковороду з вершковим і рослинним маслом. Черрі нарізати навпіл і викласти на гарячу сковороду, додати сушений чеснок.

2. Тушкувати пару хвилин на середньому вогні (у мене 6). Додати шпинат і сіль, тушкувати ще пару хвилин, поки шпинат не зменшиться в обсязі. Зменшити вогонь до маленького (2-3). Вершки підігріти в мікрохвильовій печі. Влити теплі вершки до помідорів, постійно помішуючи. Додати ополоник води, в якій варилася паста.

3. Викласти готові макарони, добре змішати, прогріти близько 2-ох хвилин на низькому вогні. Тут важливо не кип’ятити вершки, щоб вони не розшарувалася, а повільно підігрівати. В кінці додати сир, у мене напівтвердий вершковий. Можна додати пармезан.
4. Вимкнути вогонь і добре все змішати так, щоб сир розплавився і об’єднався з соусом. Готово! Подавати відразу, поки не охолола 💛 В цю пасту можна додати куряче філе або креветки, буде супер!

Відео рецепт 👇