Відривний дріжджовий пиріг з яблуками

Спробуйте приготувати цей пиріг як альтернативу шарлотці. Ваші близькі залишаться задоволені. Тісто тут і правда як пух. Як приготувати смачний Відривний дріжджовий пиріг з яблуками рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Дріжджове тісто:
🔸 Молоко – 300 мл
🔸 Дріжджі – 7 г або 1,5 ч. л.
🔸 Борошно – 600-650 р
🔸 Цукор – 2 ст. л.
🔸 Сіль – 0,5 ч. л.
🔸 Рослинне масло – 120 мл
🔸 Яйце – 1

Начинка:
🔸 Яблука – 4 шт
🔸 Цукор – 2 ст. л.
🔸 Можна додати ванільний цукор додатково
🔸 Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
🔸 Вода – 2 ст. л.

Відривний дріжджовий пиріг з яблуками покроковий рецепт

1. Дріжджове тісто: Я викладаю всі інгредієнти з холодильника заздалегідь. В молоко додаємо цукор і дріжджі (тут можна залишити хвилин на 10 або відразу продовжити). Додаємо сіль, яйце , рослинне масло і все перемішуємо. Борошно вводимо частинами і замішуємо тесто.

2. Готове дріжджове тісто не липне до рук і не туге. Залишаємо тісто під накритою плівкою хвилин на 30. Далі поділяємо на 10 однакових частин. Начинка: Яблука нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо в сковороду, додаємо цукор і тушкуємо хвилин 10. Далі крохмаль розмішуємо у воді і додаємо в яблоки.
3. Тушкуємо ще 2-3 хвилин і знімаємо з плити. Кожен шар тесту розгортаємо в коло. Розрізаємо до центру , викладаємо начинку і звертаємо в трубочку. Трубочки викладаємо в пиріг вже в форме.

4. Залишаємо ще на 15 хв. під плівкою. Після чого змащуємо яйцем і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 (час вказую орієнтовно. Дивіться по своїй духовці) Діаметр моєї форми – 28 див. Краще використовувати ще більше. Можна викладати на колом противне.

Відео рецепт 👇