Яблучні булочки з штрейзеля рецепт простий. Будь ласка, в коментарях дайте знати, що побачили цей рецепт у своїй стрічці.
Інгредієнти
Тісто:
Живі дріжджі 15 р
Борошно пшеничне в/с 400 р
Сіль щедра щіпка
Молоко 150 мл
Яйце 2 шт
Масло вершкове розтопити 50 г
Ванілін
⠀
Начинка
2 яблука
2 ст. л. цукру
Крохмаль 1 ч. л. з гіркою
⠀
Штрейзель
Масло вершкове 20 р
Цукор 1 ст. л.
Борошно 1 ст. л.
Яблучні булочки з штрейзеля покроковий рецепт
1. Розчинити дріжджі в теплому молоці, додати яйця, розтоплене вершкове масло, сіль, ванілін за бажанням все перемішати. Просіяти борошно і половину додати до маси. Почати замішувати тісто. Потім поступово просіяти і замішувати тісто з використанням залишилася муки.
2. Замісити тісто і залишити його під плівкою хвилин на годинку. Тим часом яблука натерти на тертці. Додати цукор, хвилини три тушкувати і додати крохмаль. Начинку остудити. Вона готова. Для штрейзеля перетерти масло, цукор і муку.
3. Коли тісто підійшло, поділити його на однакові шматочки, прям руками кожен шматочок розтягнути, начинку всередину додати, заліпити, згорнути в кульку і викласти у форму змащену маслом. Так проробити багато разів. Потім накрити пиріг плівкою пищевой.
4. Залишити хвилин на 20 підніматися. Далі коли будочки підійдуть змастити їх жовтком і посипати штрейзеля. Випікати при 170 30 хвилин. Режим конвекция.
Відео рецепт 👇