Яблучний кекс у духовці з горіхами і корицею

Як зробити смачний Яблучний кекс у духовці з горіхами і корицею рецепт простий домашній.

Інгредієнти

Вершкове масло 50гр
Рослинна олія 30гр
Тростинний цукор 75гр
Йогурт натуральний(не питьевой) 50гр
Яблука (очищені) 200гр
2яйца(С1)
Волоські горіхи 40гр
Кориця 1ч.л
Сіль щіпка
Розпушувач 5г
Борошно 120гр

Яблучний кекс у духовці з горіхами і корицею покроковий рецепт

1. Горіхи подрібнити. Відкласти Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками. У сковороду викласти половину вершкового масла, додати яблука, корицю і цукор. Тушкувати до напівготовності. Трохи остудити. У чаші міксера об’єднати вершкове масло і цукор. Перемішати за допомогою миксера.
2. Додати йогурт, перемішати. Не перестаючи збивати, по одному ввести яйця. Додати рослинне масло. В окремій мисці змішати борошно, сіль, розпушувач. Додати до основної маси і перемішати на низькій швидкості міксера. В останню чергу додати горіхи і яблоки.
3. Приготувати форму для кексу (у мене 7*18см), змастити всередині рослинним маслом. За розміром форми відрізати пергамент (див. відео) і викласти у форму. Тісто викласти у форму і випікати в розігрітій до 180С духовці приблизно 40 хвилин. Готовий кекс посипати цукровою пудрой.