Яблучний ванільний пиріг тарт

Ось вже і перші літні яблука доспіли, серпень – він такий швидкоплинний… встигайте насолоджуватися смаками, ароматами і теплом)
А яблучний ванільний тарт. Вам в цьому допоможе))) приємне в роботі і в смаку тоненьке, розсипчасте пісочне тісто. Багато яблучної начинки з додаванням натуральної ванілі і прозорі скибочки яблук, просочені цукровим сиропом з додаванням коньяку. Раджу до обов’язкового приготування) тим більше, Яблучний Спас зовсім вже скоро. Як зробити Яблучний ванільний пиріг тарт рецепт в духовці.

Інгредієнти

На форму 22 см знадобиться

170 гр пшеничного борошна в/с
80 гр масла
1 яєчний жовток
1 ч. л. цукру
1/4 ч. л. солі
2-3 ст. л. холодної води

Начинка
Солодкі яблука (близько 850 гр)
Стручок ванілі
60 гр масла
30 гр цукру
30 мл води

Сироп
60 гр цукру
30 мл води
1 чл коньяку

Яблучний ванільний пиріг тарт покроковий рецепт

1. Борошно змішати з сіллю і цукром, додати холодне масло шматочками і розтерти в крихту. Додати жовток і воду, швидко замісити м’яке еластичне тісто, прибрати в холодильник на 20-30 хв. Яблука очистити від шкірки і насінної коробочки (2-3 яблука залишити на прикрасу), натерти на тертці, додати масло, воду, цукор і насіння ванили.
2. Довести до кипіння, готувати до повного розварювання яблук. Остудити. Тісто розкачати за розміром форми, викласти формуючи бортики. Викласти остигнула яблучну начинку.

3. Відстрочені яблука очистити, нарізати тонкими часточками і розкласти по колу. Випікати при 200 гр 30 хв. Готовий гарячий тарт змастити сиропом. Для сиропу довести до кипіння цукор, воду і коньяк, варити 2-3 хв на сильному вогні. Приємного апетиту)))