Як смачно зробити Ягідний перевертиш пиріг з аґрусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ділюся нескладним рецептом, як приготувати пиріг-перевертиш з аґрусом. Сьогодні я розповім, як, витративши зовсім небагато часу, приготувати соковитий ягідний пиріг з карамеллю всередині. Давайте починати.
Інгредієнти
Карамель
• Цукор 100 р
• Вершкове масло 30 г
• Вершки 30% і вище 20 р
Тісто
• Вершкове масло 160 р
• Цукор 160 р
• Яйця 160 р
• Борошно 160 г
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
• Ягоди 400 г
Ягідний перевертиш пиріг з аґрусом покроковий рецепт
1. Карамель.
В сотейник відправляю цукор – у мене суміш звичайного і коричневого цукру. Ставлю на середній вогонь і розтоплюю цукор, періодично помішуючи. Він повинен придбати однорідну текстуру та бурштиновий відтінок. Додаю вершкове масло і перемішую, а потім вливаю вершки і знову добре перемішуємо до однорідності. Уварюю не більше хвилини і знімаю з огня.
В сотейник відправляю цукор – у мене суміш звичайного і коричневого цукру. Ставлю на середній вогонь і розтоплюю цукор, періодично помішуючи. Він повинен придбати однорідну текстуру та бурштиновий відтінок. Додаю вершкове масло і перемішую, а потім вливаю вершки і знову добре перемішуємо до однорідності. Уварюю не більше хвилини і знімаю з огня.
2. Тісто. Дно форми (у мене форма діаметром 20 см) застеляють папером для випічки і висипала туди попередньо помиті ягоди (я вирішив взяти аґрус). Готову карамель виливаю поверх ягід. М’яке вершкове масло збиваю міксером з цукром і сіллю до пышности.
3. Додаю яйця (приблизно 3 штуки), ванільний екстракт і знову збиваю до однорідності. В кінці просіюю борошно і перемішуємо. Тісто викладаю у форму і рівномірно розподіляю. Відправляю в духовку на 50-60 хвилин при 180°С.
4. Після випікання перевертаю пиріг на блюдо для подачі, виймаю з форми і знімаю папір для випічки. Пиріг виходить дуже соковитим і м’яким всередині – все за рахунок карамелі і крыжовника.