Як смачно зробити Як правильно приготувати кальмари заморожені: смажимо і варимо простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Деякі кулінари вважають, що готувати кальмари дуже важко, а ось зіпсувати їх дуже легко – шанс, що вони вийдуть жорсткими, як підошва, дуже великий 😬 Щоб у вас ТОЧНО такого не сталося, ділимося кількома порадами, як їх правильно приготувати, щоб вийшло смачно 👇🏻
Інгредієнти
кальмари
Як правильно приготувати кальмари заморожені: смажимо і варимо покроковий рецепт
1. Як чистити кальмари:
– розморозити при кімнатній температурі
– залити на одну хвилину окропом
– злити окріп і помістити кальмари в холодну воду
– потім потрібно зняти шкірку, видалити нутрощі і можна починати готувати
– розморозити при кімнатній температурі
– залити на одну хвилину окропом
– злити окріп і помістити кальмари в холодну воду
– потім потрібно зняти шкірку, видалити нутрощі і можна починати готувати
Очищаючи кальмари таким способом, ви збережете їх м’якими, ніжними і сочными.
2. Як варити кальмари:
Щоб вони не стали жорсткими і гумовими, посоліть воду, додайте перець горошок і лавровий лист, а після закипання води опустіть кальмари у воду і варіть буквально 10 секунд. Якщо у вас заморожені кальмари, то просто опустіть їх в киплячу воду на одну хвилину, вимкніть вогонь, а потім потримаєте у воді ще 3-4 минуты.
Щоб вони не стали жорсткими і гумовими, посоліть воду, додайте перець горошок і лавровий лист, а після закипання води опустіть кальмари у воду і варіть буквально 10 секунд. Якщо у вас заморожені кальмари, то просто опустіть їх в киплячу воду на одну хвилину, вимкніть вогонь, а потім потримаєте у воді ще 3-4 минуты.
3. Як посмажити кальмари:
Спочатку відваріть описано вище. Наріжте кільцями або соломкою. Обваляйте в паніровці або умочіть їх у соус. Посмажте на маслі (рослинний, вершковому), не більше 5 минут.
Спочатку відваріть описано вище. Наріжте кільцями або соломкою. Обваляйте в паніровці або умочіть їх у соус. Посмажте на маслі (рослинний, вершковому), не більше 5 минут.
4. Кальмари багаті білком, вітамінами, мінералами і мікроелементами, а ще у них невисока калорійність (86 калорій на 100 г), висока поживна цінність і здатність благотворно впливати на организм.
5. Не дивно, чому вони так популярні! Ось кілька прикладів страв, які ви можете приготувати з кальмарами: 🦑 Кальмари, тушковані в сметані, 🦑 Кальмари в клярі, 🦑 Фаршировані кальмари, 🦑 Паелья з морепродуктами.