Як правильно варити холодець домашній прозорий

Холодець, холодець, ти сварись-ка нарешті! Як правильно варити холодець домашній прозорий. Всім відома смачна, але довга історія приготування холодцю… Наскільки він корисний знають багато,але все ж коротко опишу його плюси. Холодець або холодець – їжа, яка готується на основі концентрованого бульйону готують з різних видів м’яса, в точності це лытки, ніжки, голова.. Приміром, холодець з яловичини і свинини містить дуже багато вітаміну А, який необхідний для підтримки здоров’я очей, імунної системи і впливає на синтез білків.
У страві є вітаміни групи В (особливо багато В12 і В3), а також кобальт, калій, магній, натрій, фосфор, залізо та інші цінні макро – і мікроелементи. Холодець корисний при суглобових захворюваннях, проблеми з опорно-руховим апаратом, підвищує гемоглобін, зміцнюємо імунітет і зір. Блюдо дуже ситне і дуже калорійне, і тим , хто страждає захворюваннями шлунково-кишкового тракту і печінки, звичайно ж краще обмежуватися декількома шматочками. Я знаю з практики, що холодець містить у собі колаген, – це вид білка, який отримується при варінні кісток, мослов та інших інгредієнтів холодцю.
Колаген – основний будівельний матеріал будь-яких сполучних тканин, особливо хрящів, які мають властивість стиратися з віком. Але є ще одне але, колаген згущує кров, тому в БАДах з колагеном йде в комплексі в першу чергу вітамін С. А в холодець додаються хріновина, свіжовичавлений часник і перець горошок, останній розширює судини, тому що містить мінерал калію. Дуже корисно, погодьтеся, тим більше якщо весь процес приготування ви можете скоротити за часом приготувавши його в афганському казані ..
Зізнаюся, про його існування я була тільки чула, та тільки ось в листопаді я покуштувала печеня з картоплею, приготоване в ньому без грама масла і води. Мені сподобалося 😻 А холодець, замість 8 годин варіння, у мене готувався всього 3, хтось готує і за дві години, але для мене м’ясо повинно відійти самостійно від кістки, тому я продовжила час готування. І до речі! Велика економія води, коли готуєш в каструлі, нескінченно доливаєш її, а тут, залив, закрив і забув ..
Не встигла очі продерти і вже до вас з рецептом. Холодець вийшов смачнючий🤤😋, дуже його люблю. Не претендую на кращий рецепт, але все таки напишу вам свій і кілька своїх секретів:

Інгредієнти

– м’ясо перед варінням завжди замочую на ніч у холодній воді;
– завжди варю холодець з яловичої гомілки і курки;
– води наливаю у співвідношенні 1-1,2 літра на 1 кг м’яса, в процесі варіння воду не доливаю;
– ні скоринки, жодної жиринки, тільки м’ясо і бульйон.

Як правильно варити холодець домашній прозорий покроковий рецепт

1. Отже, після замочування м’ясо промиваємо, складаємо у велику каструлю, наливаємо воду і ставимо на повільний вогонь. Варимо 2 години, постійно знімаючи накип. Після цього додаємо очищену моркву і не очищену, промиту цибулину, лавровий лист, солимо за смаком, але наполовину.
2. Варимо після цього ще 4 години на повільному вогні. За годину до готовності пробуємо на сіль і солимо остаточно. Відключаємо, дістаємо м’ясо, бульйон додаємо подрібнений часник (в залежності від кількості 3-4 зубчики) і залишаємо хвилин на 20.
3. Після цього відокремлюємо м’ясо від кісток, шкіри і жиру, розкладаємо по формах, бульйон проціджуємо і заливаємо м’ясо. Залишаємо на столі десь на годину, щоб охолов і відправляємо в холодильник застигати. Метушні багато, але воно того стоит😊.