Як зробити сир з кислого молока в духовці в домашніх умовах

Як зробити сир з кислого молока в духовці в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

фермерське молоко (готуємо кисляк)

Як зробити сир з кислого молока в духовці в домашніх умовах покроковий рецепт

1. У скляні або керамічні посудини з широким горлом процідити фермерське молоко. Залишити молоко скисати при кімнатній температурі до стану густої кисляку. Готову кисляк нарізати ножем хрест на хрест, дістаючи ножем до дна сосуда.
2. Вершки можна зняти до того, як поставити посуд в духовку, але я завжди вершки залишаю, так смачніше. Судини з кисляком поставити в холодну духовку. Виставити температуру 95 – 100 градусів. Варити сир 1 – 1,5 години в залежності від обсягу сосудов.
3. Сироватка чітко повинна відокремитися від сиру. По закінченні часу, судини з сиром дістати з духовки і дати повністю охолонути. Остиглий сир, відкинути на друшляк, вистелений марлей.
4. Дати стекти сиру кілька годин ( 5-6 ), не чіпаючи і не придавлюючи нічим. Сир відокремлений від сироватки, акуратно перекласти в посуд з кришкою і поставити в холодильник