Японський молочний хліб

Японський молочний хліб 🍞 Пробували домашній хліб? Багато бояться навіть братися за цю справу (як і я), тому що здається, що це дуже складно… Це не той випадок. Всю роботу виконує міксер, а ви тільки насолодитися ароматною випічкою😋 За рахунок барвників можна домогтися дуже цікавого ефекту в розрізі, в Японії так створюють справжні шедеври! Замість барвників можна використовувати порошки сублиматов або чай матчу🌱 Ну вистачить слів, перейдемо до рецептом:

Інгредієнти

Згущене молоко 60 р
Цукор 35 р
Дріжджі швидкодіючі 6 р.
Молоко 120 р
Борошно сильна 240 р
Вершкове масло 40 г
Барвник (за бажанням)

Японський молочний хліб покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти, крім вершкового масла скласти в чашу міксера. Насадкою “гак” вимішуємо на повільній швидкості. Інгредієнти повинні зібратися в кулю. Додаємо нарізане кубиками вершкове масло, і вимішуємо ще 10 хвилин на низькій скорости.
2. Ділимо отримане однорідне блискуче тісто на 2 рівні частини (краще через ваги). По 250 р. В одну додаємо барвник, можна чайну ложку сухого ягідного порошку або чаю матчу для кольору (якщо ви проти барвників). Вимішуємо до однорідності. Скругляем обидві заготовки (див. відео).
3. Складаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на 1 годину в тепле місце на расстойку. Піднялося тісто обминаємо, розкачуємо товщиною 1 см, шириною – 10 см (під довжину вашої форми для хліба).

4. Помістити заготовки один на одного і скрутити в рулет. Помістити у форму (Артикул: 11945) і залишити в теплому місці на пів години. Коли тісто підніметься в 2 рази, ставимо його в духовку на 180 градусів на 30-35 минут.

Відео рецепт 👇