Сезон томатів 🍅🍅🍅 і перців 🌶️🌶️🌶️ набирає обертів, настає час найсмачнішою шакшуки! Готова є її на сніданок, обід і вечерю 😂😂😂! А ви? Як приготувати яєчню шакшука на сковороді з помідорами, цибулею і перцем рецепт простий. Шкірку я терпіти не можу і завжди від них позбавляюся! Так довше, та доведеться трохи заморочити, але результат виправдовує всі😄👌
Інгредієнти
2 середніх солодких перцю 🌶️🌶️
400 г м’ясистих помідорів 🍅🍅🍅
1 ст. л рослинного масла
100 г ріпчастої цибулі
2 зубчики часнику
5 яєць
сіль, спеції опціонально
зелень опціонально
Яєчня шакшука на сковороді з помідорами, цибулею і перцем покроковий рецепт
1. Перець покласти в пакет і відправити в СВЧ, запікати на повній потужності 4-5 хвилин. Дістати пакет, залишити на 7-10 хвилин, потім очистити 🌶️🌶️ і нарізати шматочками. Помідори опустити в окріп на хвилину, потім обдати холодною водою, почистити і нарізати. Цибулю дрібно нарізати і припустити на раст. олії до золотистого кольору, додати перець, томати і видавити часник через пресс.
2. Масу посолити, приправити спеціями і тушкувати на середньому вогні 10-12 хвилин, помішуючи. Томати і перець повинні стати повністю м’якими, зайва волога за цей час випарується. Як тільки основа шакшуки буде готова, зробити поглиблення і акуратно, щоб не пошкодити жовтки, влити в них яйця, посипати зеленью.
3. Тушкувати ще 7-8 хвилин, білок повинен повністю згорнутися і побіліти, а жовток повинен залишитися рідким. Подавати шакшуку з пилу, з жару, прямо на сковороді 😉🤗🙌! А з білим хлібцем, підсушеним на грилі мммммм……, це бомба💣💣💣