Швидка заготівля з трьох інгредієнтів. Берете необхідну кількість і додаєте в блюдо замість свіжих помідорів, вийде смачно і ароматно. Як зробити заготовку з помідорів і перцю в морозилці на зиму рецепт простий.
Інгредієнти
Болгарський перець – 900 гр
Помідори – 2 кг
Гострий перець (за смаком) я додала 4 шт(35 гр)
Заготівля з помідорів і перцю в морозилці на зиму покроковий рецепт
1. Для початку підготуємо овочі, з них треба зняти шкірку. Болгарські перці промити, викласти на деко і відправити в духовку розігріту до 250 °C, приблизно на 30-35 хвилин (до того моменту, поки шкірка не буде легко зніматися). Помідори залити окропом і залишити на 10 хвилин. Шкірку можна не знімати, якщо не хочете, але ми наприклад не любимо коли шкірка плаває у страві ☺️ Подрібнюємо все в блендері або в мясорубке.
2. Ще як варіант, половину помідорів можна подрібнити, а іншу половину нарізати дрібним кубиком. Кількість гострого перцю беріть за своїм бажанням, тому що смаки у всіх різні, хтось любить гостре, хтось не любить. Можна пофантазувати і додати ще який-небудь інгредієнт👌 Додаємо сіль за смаком (я додала 2 ст. л), перемішуємо і готово. Заливаємо все по пакетиках і в морозильник.
3. Найзручніше використовувати пакетики з замочком, але у мене під рукою не виявилося і я використовувала звичайні пакетики. Якщо є місце в морозильнику, то краще всього використовувати маленькі контейнери👌 Ще, як варіант, заливають суміш по маленьких формочках, заморожують і потім кладуть в пакетик, потім зручно діставати одну частину і додавати в блюдо👌
Відео рецепт 👇