Закритий пиріг з солодкою начинкою Мигдаль Рікотта

Піца по-неаполітанськи за рецептом Артузи. Це піци. Більш того, одна з них – неаполітанська. Спечена за рецептом Пеллегріно Артузи, батька сучасної італійської гастрономії. Ні дріжджового тіста, ні томатного соусу. І взагалі, вона солодка! Але дуже смачна, хоч і не схожа на піцу в її сьогоднішньому поданні. Але в кінці XIX століття вона була саме такою – закритий пиріг з солодкою начинкою. Спечіть обов’язково! Як зробити Закритий пиріг з солодкою начинкою Мигдаль Рікотта по-неаполітанськи рецепт простий.

Інгредієнти

1 піца діаметром 22-24 см

Для тіста:
250 г борошна
220 цукрової пудри
180 г вершкового масла
70 г смальцю (перевірте, щоб сало не було прогірклим)
2 жовтки

Для начинки:
150 г рікотти
70 г солодкого мигдалю + 3 ядра гіркого мигдалю
125 г молока
20 г борошна
1 яйце
1 жовток
цедра або ваніль для додання аромату

Закритий пиріг з солодкою начинкою Мигдаль Рікотта покроковий рецепт

1. Приготуйте тісто з інгредієнтів, зазначених у рецепті. Зробіть крем з молока, цукру, борошна і цілого яйця, а коли він буде готовий, але ще не охолоне, додайте жовток, а також ванілін або цедру для аромату. ⠀ Змішайте крем, рікотта і очищений і подрібнений мигдаль. Перемішайте все і покладіть начинку на тісто, розкладене в формі. а тісто для прикраси зверху змастіть жовтком. Пиріг слід випікати в духовці і подавати холодним, посипавши цукровою пудрою. ⠀

2. Якщо хочете приготувати пісочне тісто без зайвих клопотів, то гарненько розтовчіть цукор і змішайте його з борошном. Вершкове масло, якщо воно тверде, розімніть мокрою рукою на дошці для розкачування тіста. ⠀ Зробіть тісто, намагаючись місити його якомога менше, інакше воно, як кажуть кухарі, «згорить». Для замісу краще користуватися лезом ножа.

3. Не бійтеся приготувати тісто заздалегідь, наприклад, за день: в сирому вигляді воно не псується, а при приготуванні виявляється більш розсипчастим. ⠀ Розкачайте тісто за допомогою гладенької качалки, а для краси верхнього шару майбутнього пирога використовуйте качалку з малюнком, потім змастіть тісто желтком.

4. Якщо ви використовуєте цукрову пудру, то зможете розкачати тісто тонше. Якщо при замішуванні залишаться окремі шматочки, те, щоб сильно тісто не вимішувати, додайте краплю марсали або білого вина це зробить тісто більш рассыпчатым.