КАЧКУ замовляли? 🦆 Один з найбільш смачних варіантів її приготування. Цей рецепт підійде абсолютно для будь-якої птиці – качка, гусак, індичка, курка, виходить чудово 🔥 Як зробити Запечена качка з айвою і яблуками в духовці рецепт простий. Без зайвої скромності, качка виходить дуже смачною. У мене була качка вагою 2, 5кг Обов’язково перед початком приготування і відправлення в маринад, повністю позбавтеся від зайвої рослинності ( прижигайте вогнем).
Інгредієнти
Маринад:
▫️вода -6 л.
▫️сіль -1/2 склянки(125 гр. )
▫️цукор-1/2 склянки (125 гр. )
▫️сік 1 апельсина
⠀
Глазур-(мій особистий, авторський рецепт, сподіваюся ви оціните його):
▫️сік 2-х. апельсинів
▫️соєвий соус -150 мл
▫️крохмаль -1 ст. л.
▫️паприка, чорний перець, кардамон – по 1 ч. л. кожна
▫️вершкове масло -80 гр.
▫️часник -3 – 4 зубчики
▫️мед – 2 ст. л.
Окремо знадобиться:
▫️айва-1 шт.
▫️яблуками -2 шт.
Запечена качка з айвою і яблуками в духовці покроковий рецепт
1. Маринад:
Всі інгредієнти змішати в воді, покласти в неї індичку і залишити так на 12 годин у холодному місці. По закінченню часу приступити до приготування глазури.
Всі інгредієнти змішати в воді, покласти в неї індичку і залишити так на 12 годин у холодному місці. По закінченню часу приступити до приготування глазури.
2. Глазур.
Змішати сік апельсина, соєвий соус, крохмаль і спеції в сотейнику і покласти її на вогонь, постійно помішуючи довести масу до загусання, далі прибрати з вогню, додати масло, часник і після невеликого охолодження – мед, все добре перемешать.
Змішати сік апельсина, соєвий соус, крохмаль і спеції в сотейнику і покласти її на вогонь, постійно помішуючи довести масу до загусання, далі прибрати з вогню, додати масло, часник і після невеликого охолодження – мед, все добре перемешать.
3. Після дістати з маринаду качку, викласти її на деко, в якому він буде готуватися, попередньо застеливши його фольгою і папером для випічки. Викласти качку, начинити її айвою і яблуками, добре змастити її з усіх сторін глазур’ю, далі щільно закрити папір і фольгу і відправити качку в попередньо розігріту духовку при 190° на 1, 5 часа.
4. Після дістати качку, розкрити фольгу та папір, ще раз добре змастити її глазур’ю, знову відправити в духовку на 30 -40 хв при 200-220°., після повторити процедуру ще 1 чи 2 рази, щоб отримати бажану глазур, я змащувала глазур’ю 2 рази після розкриття фольги.
5. В загальному підсумку качка повинна приготуватися за 2, 5-3 години, але завжди орієнтуйтеся по своїй духовці. ⠀ Ви приготуєте саму смачну качку, покриту красивою і апетитною глазур’ю🙌 Порадуйте рідних і друзів Приємних вам ознак і смачних свят 🎉
Відео рецепт 👇