Як зробити запечену курку фаршировану без кісток в духовці рецепт простий 🍗 або як вийняти курячі кістки і м’ясо, залишити целікова шкіру, фарширувати її начинкою і запекти. По-моєму, це дуже новорічне блюдо. Трохи витіювато, але зате ефектно, недорого і смачно. Начинку можете зробити по своєму смаку. Багато начиняють млинцями, фаршированими обсмаженою фаршем з грибами. Хтось гречкою з грибами. Ми воліємо курячий фарш з сухофруктами. Ноги і крила теж можна витягнути, але мені особисто подобається, коли вони є і готову страву за формою нагадує курку.
Інгредієнти
Курка 🍗
Філе стегон 300 р
Лук 1 шт. 🧅
Білий хліб 1 шматок
Молоко 100 мл
Курага 30 р
Чорнослив 30 р
В’ялена журавлина 30 р
Чебрець 1 гілка
Сіль 1 ч. л.
Спеції для курки 2 ч. л.
Запечена курка фарширована без кісток в духовці покроковий рецепт
1. Спочатку відокремити пальцями шкіру в області ніжок. Дуже гострим коротким ножем почати зрізати шкіру з боку куприка, намагаючись її не пошкодити. Особливо акуратно надрізати уздовж хребта, де немає м’яса. Коли шкіра знята майже наполовину, намацати суглоб гомілки і відрізати гомілки, не знімаючи з них шкіру. З боку шиї також зробити акуратні надрезы.
2. По суглобу відрізати крила. Повністю вийняти курячий остов разом з філе. У вас повинна залишитися ціла шкіра з ніжками і крилами. Шкіру натерти сіллю і приправою для приготування курки, залишити маринуватися на 30 хвилин, поки робимо начинку. Хліб замочити в молоці. Зрізати куряче м’ясо з грудок і бедер.
3. Пюрировать в блендері куряче філе з цибулею і віджатим хлібом. В отриманий фарш додати спеції, сіль, нарізані курагу і чорнослив. Фарш добре перемішати. Начинити фаршем курячу шкіру, розподіливши його равномерно.
4. Краю зашити кулінарною ниткою або защипати зубочисткою. Курку перев’язати кулінарною ниткою, так готову страву буде рівніше. Покласти у форму для запікання і запікати 50 хвилин при температурі 180° Повністю остудити курку і тільки після цього нарезать.
Відео рецепт 👇