Як смачно зробити Запечена риба сібас у вині в духовці з фенхелем, лимоном і каперсами Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сібас з фенхелем лимоном і каперсами.
Інгредієнти
На 4 порції:
2 сібаса, загальною вагою 1,25 кг (або візьміть 4 невеликі тушки по 300 г кожна), очистити від луски і промити
2 невеликі цибулини фенхелю, листя відрізати
3 столові ложки дрібних каперсів, злити воду і промити
1 лимон, нарізаний скибочками
2 гілочки кропу
25 г вершкового масла
Оливкова олія
100 мл білого вина
Морська сіль і мелений чорний перець
Запечена риба сібас у вині в духовці Гордона Рамзі покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 200°C. Добре приправте рибу всередині і зовні. Фенхель наріжте тонкими пластинами і покладіть разом зі стеблами у черевну порожнину. Поверх фенхелю насипте туди ж каперси, викладіть скибочки лимона, стебло кропу і вершкове масло дрібними кубиками.
2. Збризніть рибу невеликою кількістю оливкової олії, а потім загорніть у фольгу. Налийте вино безпосередньо перед тим, як закрити останній куточок, і переконайтеся, що він добре запечатаний, при необхідності загорніть у другий шматок фольги.
3. Покладіть згорток на деко і запікайте в духовці близько 20 хвилин для риби вагою 600 г чи 8-10 хвилин, якщо ви використовуєте рибу помельче.
4. Вийміть з духовки і залиште на кілька хвилин перед подачею (будьте обережні з гарячою парою, коли розгортаєте фольгу). Подавайте, посипавши залишилися листям фенхеля.