Як зробити Запечені овочі в томатному соусі в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Баклажан 1 шт.
Кабачок 1 шт.
Болгарський перець 1 шт.
Цибуля ріпчаста 1шт
Часник 2 зубчики
2шт Помідори
Томатна паста 2ст.л.
Спеції за бажанням (орегано, перець, зіра)
Сіль, перець за смаком
Зелень
Запечені овочі в томатному соусі в духовці покроковий рецепт
1. Кабачок і баклажани нарізаємо кружечками середньої товщини, болгарський перець і ріпчасту цибулю ріжемо кубиками. Часник пропускаємо через прес, зелень дрібно рубаємо. Помідори опускаємо в окріп, видаляємо шкірку і дрібно подрібнюємо, можна скористатися блендером.
2. В сковороді, на рослинній олії обсмажуємо цибулю і часник пару хвилин. Додаємо перець нарізаний кубиками і спеції. Потім відправляємо в сковороду помідори, додаємо томатну пасту, трохи солі і перца.
3. Перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин. У форму для запікання, змащену рослинним маслом, по черзі викладаємо кільця кабачки і баклажани. Посипаємо сіллю, перцем і заливаємо томатним соусом.
4. накриваємо Форму фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Перед подачею посипаємо зеленью.