Заварний крем без яєць на молоці для торта Наполеона

Як зробити смачний Заварний крем без яєць на молоці для торта Наполеона рецепт простий💥 У кожного кондитера є свій рецепт заварного крему, чи не так?😉 Насправді цей крем такий же простий, як і складний. Наприклад, всього додайте трохи вершкового масла до нього і ви відчуєте як зміниться ваше сприйняття текстури! Отже, рецепт заварного крему, який може служити: ✅ кремом для м’якого наполеона, ✅ кремом для медівника, ✅ базовим кремом для будь-якого бісквітного торта.

Інгредієнти

400 г молока
Підігріти в сотейнику до гарячого стану

2 жовтки
1 яйце
100 г цукру (для наполеона можна взяти 160-180 г цукру, т. к. коржі у нас прісні)
Ванілін або ванільний екстракт
30 г КУКУРУДЗЯНОГО крохмалю (і жодної іншої)

Заварний крем без яєць на молоці для торта Наполеона покроковий рецепт

1. Змішали всі інгредієнти в мисці віночком до однорідної маси. Збивати не потрібно, тільки змішати. Влили тонкою цівкою гаряче молоко, розмішали. Вилити суміш назад в сотейник і заварили крем на слабкому вогні до загусання і перших бульбашок, постійно помішуючи. Стежимо, щоб крем не пригорал.
2. Далі крем обов’язково потрібно проварити 1-1,5 хвилини, постійно помішуючи. Зняти крем з вогню і відразу перелити в миску. Трохи остудити до теплого стану (приблизно 40-45 градусів) На цьому етапі додати 50 г вершкового масла 82% жирності, розмішати вінчиком до однорідною глянцевою структуры.
3. Прибрати в холодильник до повного охолодження. Я дуже люблю полегшувати заварний крем збитими вершками. На цю порцію використовую 150 г збитих вершків. І далі вже використовую за призначенням. Зберігати заварний крем не можна! Його треба готувати і відразу использовать.
4. Єдине, можна наприклад, заварити його ввечері і прибрати на ніч у холодильник. А вранці зібрати з ним торт. Але зробити заздалегідь (за 2-3 дні до складання торта не можна. Це один з найбільш швидкопсувних кремів❗️