Заварний крем для торта з молока, крохмалю, яйця і цукру простий рецепт. Перепробувала багато рецептів цього крему. Зупинилася на цьому! Підкоригувала його за своїм смаком і вийшов дуже ніжний, не надто солодкий і не жирний крем.
Інгредієнти
КБЖУ на 100 г 136/4/4/21
Яйця – 2 шт.
Цукор – 100 г
Крохмаль (будь) – 40 г(2 ст. л)
Молоко – 500 мл
Заварний крем для торта з молока, крохмалю, яйця і цукру покроковий рецепт
1. Змішати віночком яйця, цукор, ванілін і крохмаль. Влити молоко,я заздалегідь його підігріла трохи, це прискорило приготування крему на плиті. Розмішати і поставити на плиту на слабкий огонь.
2. Постійно помішувати, щоб крем не пригорів. Коли крем почне густіти і ось-ось закипить – зняти його з вогню. Накрити плівкою в контакт і повністю остудить.
3. За бажанням в крем можна додати вершкове масло. Я не додаю, мені і без нього смачно. М’яке масло (180 г) збити блендером, додавати крем по 1 ст. л і продовжити взбивать.
Відео рецепт 👇