Заварний крем лимонний курд для торта

Як зробити заварний Крем лимонний курд для торта рецепт простий. Признавайтесь, тут багато любителів лимонного курда? 🍋 Лимонний крем (курд) — це густий, але легкий заварний крем. Цей крем можна використовувати в якості начинки для профітролей, прошарку чізкейку, солодких бутербродів, бісквітних або пісочних тортів, як соус для млинців, сирників або тостів, підходить як топпінг для морозива. Крім того, що крем смачний, він дуже красиво і яскраво виглядає. І прикрасить практично будь-які кулінарні вироби.

Інгредієнти

Лимон – 2 – 3 шт. (вичавити сік) – 70-80 мл
Цедра з одного лимона
Цукор – 80 гр. (можна більше)
Яйце – 2 шт.
Вершкове масло – 60 гр. (нарізати на кубики).
Кукурудзяний крохмаль – 5 гр.

Заварний крем лимонний курд для торта покроковий рецепт

1. Натріть цедру з одного лимона на дрібній тертці. У невеликому сотейнику віночком збийте яйця і цукор. Вичавіть сік з 2-3 лимонів. (Щоб від лимонів отримати більше соку, покладіть їх у мікрохвильову піч на 10 секунд або покатайте лимон по столу з невеликим натиском). Додайте лимонний сік і крохмаль, добре размешайте.

2. Нагрівайте масу на середньому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Зніміть суміш з вогню і додайте вершкове масло. Добре розмішайте, поки масло повністю не вбереться. Додайте цедру і розмішайте. Процідіть крем через середнє сито, щоб позбутися від цедри і грудочок яєць (я пропускаю цей крок, немає грудочок, а цедру в кремі люблю😋).

3. Готовий крем перелийте в баночки, накрийте плівкою встик (так, щоб вона торкалася поверхні крему) і дайте охолонути, потім приберіть в холодильник на 6-8 годин, за цей час крем повністю стабілізується. Зберігати в холодильнику до 7 дней.

Відео рецепт 👇