Як зробити смачний Лівадія згущений торт з сметанним кремом і журавлинним курдом рецепт своїми руками.
Інгредієнти
(D-16см)
Бісквіт:
Яйця 1(С0)
Вершкове масло 70гр
Сметана 15-20% 250гр
Згущене молоко 250гр
Борошно 115гр
Кукурудзяний крохмаль 45гр
Розпушувач 10гр
Журавлинний курд:
Журавлина 180г
Вода 50гр
Жовтки 2
Цукор 200гр(1)+10гр(2)
Вершкове масло 20гр
Пектин 3г
Сметанний крем:
Сметана 30% 500гр
Цукрова пудра 100гр
Ванільний цукор 10гр
Крем для фінішного покриття:
Сирний сир 350гр
Вершкове масло 80гр
Какао-масло 40гр
Цукрова пудра 50гр
Діоксид титану 1-2год.л.
Згущений торт з сметанним кремом і журавлинним курдом покроковий рецепт
1. Бісквіт:
1. У чаші міксера об’єднати вершкове масло зі згущеним молоком. Перемішати.
2. Додати яйце, знову перемішати.
3. Вмішати сметану.
4. В окремій мисці змішати борошно, крохмаль і розпушувач.
5. Додати до основної маси. Перемішати.
6. Приготувати кільця D-16см, дно кожного обтягнути фольгою.
7. Викласти в кільце 2-3ст.л. тесту, розподілити рівним шаром по всьому діаметру.
8. Випікати в розігрітій до 190С духовці 7-10 хвилин. Остудити.
9. Таким чином отпечь всі коржі (у мене вийшло 8шт).
1. У чаші міксера об’єднати вершкове масло зі згущеним молоком. Перемішати.
2. Додати яйце, знову перемішати.
3. Вмішати сметану.
4. В окремій мисці змішати борошно, крохмаль і розпушувач.
5. Додати до основної маси. Перемішати.
6. Приготувати кільця D-16см, дно кожного обтягнути фольгою.
7. Викласти в кільце 2-3ст.л. тесту, розподілити рівним шаром по всьому діаметру.
8. Випікати в розігрітій до 190С духовці 7-10 хвилин. Остудити.
9. Таким чином отпечь всі коржі (у мене вийшло 8шт).
2. Журавлинний курд:
1. У сотейнику об’єднати журавлину, воду і цукор(1). Довести до кипіння і проварити 5-7 хвилин.
2. Зняти з вогню, пробити блендером.
3. Додати жовтки, швидко перемішати.
4. Повернути на вогонь і проварити до 82С.
5. Зняти з вогню, вмішати вершкове масло і протерти через сито.
6. Знову повернути на вогонь і ввести «дощиком» пектин з цукром(2).
7. Трохи проварити (до легкого загустіння).
8. Накрити плівкою в контакт. Остудить.
1. У сотейнику об’єднати журавлину, воду і цукор(1). Довести до кипіння і проварити 5-7 хвилин.
2. Зняти з вогню, пробити блендером.
3. Додати жовтки, швидко перемішати.
4. Повернути на вогонь і проварити до 82С.
5. Зняти з вогню, вмішати вершкове масло і протерти через сито.
6. Знову повернути на вогонь і ввести «дощиком» пектин з цукром(2).
7. Трохи проварити (до легкого загустіння).
8. Накрити плівкою в контакт. Остудить.
3. Сметанний крем:
1. У чаші міксера об’єднати всі інгредієнти і збити в щільну стабільний крем (на максимальній швидкості). 3-5 хвилин
2. Готовий крем викласти в кондитерський мешок.
1. У чаші міксера об’єднати всі інгредієнти і збити в щільну стабільний крем (на максимальній швидкості). 3-5 хвилин
2. Готовий крем викласти в кондитерський мешок.
4. Крем для фінішного покриття:
1. Какао-масло розтопити і остудити до кімнатної температури.
2. У чаші міксера об’єднати вершкове масло( дістати за 20 хвилин до початку роботи з холодильника), цукрову пудру і сирний сир. Збити в щільну стабільний крем.
3. Додати какао-масло. Перемішати.
4. В останню чергу додати діоксид титану.
5. Готовий крем викласти в кондитерський мешок.
1. Какао-масло розтопити і остудити до кімнатної температури.
2. У чаші міксера об’єднати вершкове масло( дістати за 20 хвилин до початку роботи з холодильника), цукрову пудру і сирний сир. Збити в щільну стабільний крем.
3. Додати какао-масло. Перемішати.
4. В останню чергу додати діоксид титану.
5. Готовий крем викласти в кондитерський мешок.
5. Збірка торта:
1. На підкладці торта закріпити перший корж.
2. Відсадити по спіралі крем, розрівняти спатулой.
3. В цент викласти 2 ст. л. курда і розподілити по діаметру, не доходячи до країв.
4. Таким чином зібрати весь торт.
5. Готовий торт обернути пергаментом і замкнути в кільце.
6. Прибрати торт в холодильник на кілька годин.
7. Вирівняти торт фінішним кремом. Декорувати
1. На підкладці торта закріпити перший корж.
2. Відсадити по спіралі крем, розрівняти спатулой.
3. В цент викласти 2 ст. л. курда і розподілити по діаметру, не доходячи до країв.
4. Таким чином зібрати весь торт.
5. Готовий торт обернути пергаментом і замкнути в кільце.
6. Прибрати торт в холодильник на кілька годин.
7. Вирівняти торт фінішним кремом. Декорувати