Ягідне Живе без варіння варення на зиму з обліпихи і малини в холодильнику простий рецепт. Думаю, кожен знає, і вміє робити “живе” варення, яке зберігається в холодильнику. Тому, просто вирішила нагадати, що зараз саме час закривати смородину, обліпиху і малину! Варити ці ягоди, просто злочин! 😱 Тому, я просто пробиваю їх у блендері. Технологія приготування однакова і для смородини і для обліпихи і для малини.
Інгредієнти
Ягоди – 1кг.
Цукор – 1кг. + 1 ст. л. на кожну банку, щоб засипати зверху.
Живе без варіння варення на зиму з обліпихи і малини в холодильнику покроковий рецепт
1. Ягоди очистити від гілочок, листочків, сміття. Промити. Пропустити кожен вид ягід в блендері або через м’ясорубку. Перекласти в широку чашку. Додати сахар.
2. Перемішувати протягом 2-х годин, що б цукор повністю розчинився і з варення пішли зайві бульбашки. Розкласти по банках. Зверху, в кожну банку насипати рівномірно, по 1ст.л. сахара.
3. Цукор грає роль консерванту, що запобігає здуття і бродіння варення. Закрити кришкою і зберігати в холодильнике!