Як зробити Апельсинові цукати з кірок апельсинів швидкий рецепт простий. Чудове і таке святкове ласощі🎄 Нарешті в цьому році зважилася зробити ці цукати 👌 Вони можуть бути самостійним десертом або доповнити будь-різдвяну або новорічну випічку. Я вже додавала їх у різдвяний кекс і в сирний штоллен, вони чудово там звучали 🤤
Інгредієнти
🔹200 гр шкірки апельсинів
🔹150 гр цукру
🔹250 мл води
🔹щіпка солі
🔹ваніль за бажанням
Апельсинові цукати з кірок апельсинів швидкі покроковий рецепт
1. Апельсин надрізаємо на 4 частини, акуратно знімаємо шкірку. Нарізаємо шкірку на смужки. Заливаємо водою і доводимо до кипіння, проварюємо ~3 хвилин, зливаємо воду. Ще раз заливаємо водою і знову доводимо до кипіння, проварюємо ~3 хвилин, зливаємо воду. Повторюємо так кілька разів (min 3).
2. Скоринки повинні перестати гірчити, пробуємо. Цукор з водою, доводимо до кипіння, перекладаємо туди скоринки. Варимо ~30 хвилин на середній потужності, періодично помішуємо. Витягаємо смужки з сиропу і нарізаємо на шматочки. Можна залишити полосками.
3. Злегка уварюють сироп, додавши дрібку солі і ваніль за бажанням. Повертаємо шматочки цукатів в сироп і доводимо до кипіння. Перекладаємо готові цукати в ємність (разом з сиропом, що залишився, якщо не уварили до повного її вбирання) , даємо охолонути і прибираємо в холодильник.