Бабусин пиріг з персиками в духовці

«Бабусин секретний рецепт». Є рецепти, які неодмінно слід переписувати в свою кулінарну книгу і передавати у спадок з покоління в покоління🙌🏻. Як зробити Бабусин пиріг з персиками в духовці рецепт простий. Цей розкішний пиріг з персиками і кардамоном мого улюбленого кулінарного гуру Йотам Оттоленги – один з них❤️ Ну хто б міг подумати, що якщо з маслом зробити нехитру маніпуляцію, можна одержати на виході ніжна з найніжніших, смачне з найсмачніших творінь «пирогового» 🤪мистецтва. Ну і звичайно кардамон моя любоФФ, спробувавши раз що-небудь з цією пряністю, ви запам’ятаєте цей смак назавжди #никакподругому.

Інгредієнти

Нам знадобиться ( на форму 18 см):
75 грам вершкового масла
100 грам цукру
2 білка (яйця середнього розміру, не великі)
1,5 год л +1/2 год л меленого кардамону (це приблизно 20 шт)
1 год л екстракту ванілі
100 грам борошна
2/3 ч л розпушувача
1/4 год л соди
1/5 год л сіль
150 грецького йогурту (можна сметани)
1 великий персик (не м’який)

Для прикраси:
Можна використовувати фрукти, або збиті вершки з цукровою пудрою

Бабусин пиріг з персиками в духовці покроковий рецепт

1. Вершкове масло кладемо в сотейник і ставимо на середній вогонь, варимо 3-4 хвилини, поки масло не придбає красивий світло-коричневий відтінок і виражений горіховий смак. Переливаємо в маленьку чашку і прибираємо в холодильник хвилин на 30-40. Олія повинна застигнути, але бути м’яким, консистенції кокосового масла. Коли масло готово.
2. У миску кладемо цукор, кардамон, масло і збиваємо до пишноти пару хвилин. Потім по одному вводимо білки і знову збиваємо в пишну масу, по 2 хвилини. Тепер додаємо половину просіяного борошна (пам’ятаємо 100 грам, це не півсклянки), туди ж відправляємо соду і розпушувач, знову збиваємо. Потім додаємо решту муку.
3. В останню чергу кладемо йогурт або сметану і збиваємо до пишноти, пару хвилин. Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто, розрівнюємо ложкою. Персик розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки і нарізаємо часточками. Укладаємо зверху на тісто. Можна по колу, можна хаотично, це не принципово, так як персики потонуть злегка в тесте.

4. Зверху присипаємо персики кардамоном і 1 год л цукру. Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Через 30 хвилин форму бажано повернути в духовку і накрити зверху алюмінієвою папером. Дістаємо, даємо трохи охолонути і подаємо теплим. Можна холодні вершки збити з цукровою пудрою і викласти сверху.

Відео рецепт 👇